BAS Voetbal De Parel van de Polder

Horst FC MO11-1-BAS JO11-2

9 - 2 (4 - 1)

Competitie, zaterdag 27 november 2021 (09:00)
De Adelaar Buitenbrinkweg 66 Horst

Zeebiesweg voorkomt en maakt de doelpunten

zaterdag 27 november 2021

Afgelopen zaterdag een uit-wedstrijd tegen FC Horst MO11-1. Een ongelijke strijd tegen de nummer twee van de competitie. Het werd dan ook 9-2 in het voordeel van FC Horst. Opmerkelijk, de doelpunten van BAS werden gemaakt door de bewoners van de Zeebiesweg, Lucas en James. Ook het keeperswerk werd gedaan door de Zeebiesweg.

Dat het een moeilijke wedstrijd zou worden was van te voren duidelijk. De tegenstander had een gemiddelde leeftijd van bijna 11 jaar. Wij speelden met precies 8 spelers waaronder één zieke (Joran) en onze gemiddelde leeftijd was 9,5 jaar. Ook was onze topscoorder Marcel afwezig. In het kader van het door de KNVB gepredikte programma "Gelijke Kansen en Gemengd Voetbal" een voorbeeld van hoe het nu juist niet zou moeten.

De wedstrijd speelde zich aan het begin door de fysieke overmacht van FC Horst vooral af op de helft van BAS. Gelukkig konden we nog redelijk de ballen tegenhouden en hield keeper Lucas een aantal ballen goed tegen. Toch werd het snel 3-0 in het voordeel van FC Horst. Joran bleef hoesten in het veld en werd naar de kant gehaald. We moesten verder met 7 spelers. Horst was sportief want er werd ook een speelster van FC Horst gewisseld zodat we met 7 tegen 7 konden voetballen. Er kwam nu meer ruimte en BAS kwam beter in het spel. Duidelijk was te zien dat een aantal BAS spelers nu voetballend prima mee konden met FC Horst. BAS werd beter en kreeg kansen, Yarah, James, Duuk en Tijn misten echter. James kon eindelijk zijn eerste doelpunt van dit seizoen maken en werd het 3-1. Vlak daarna maakte James bijna de 3-2, helaas ging deze bal naast. Vlak na deze kansen een counter van FC Horst: 4-1. Koud van de regen gingen we rusten.

Joran bleef aan de kant en dus bleef de opstelling staan zoals hij was. Alleen James en Lucas wisselden. James op doel, Lucas in het veld. BAS bleef goed voetballen ondanks het fysieke verschil. Toch maakte Horst de 5-1 en was de wedstrijd wel verloren. Gaf BAS nu op? Helemaal niet. Er werd een schepje boven op gedaan en eigenlijk was BAS in deze fase voetballend een stuk beter dan Horst. Lucas maakte uit een prachtige counter de 5-2 en kreeg vlak daarna een zelfde kans, helaas net naast.

In het laatste kwart van de wedstrijd besloot Horst weer met een extra speler te gaan spelen. BAS was nu kansloos en de score liep op naar 9-2. Ondanks dat kreeg BAS nog kansen en bleef het team voetballen, grote klasse.

De penalty's lieten we voor wat het was. Het was veel te koud en we geloofden het verder wel.

De KNVB zou in het kader van "Gelijke Kansen en Gemengd Voetbal" er wel voor moeten zorgen dat onder 11 ook onder 11 is. En niet een uitzondering moeten maken voor een meisjesteam. Als je Gelijke Kansen predikt moet je dat ook uitvoeren.
Ane Sybesma

Doelpunten BAS:
NaamDoelpunten
James Breg1
Lucas Brouwer1
BAS Voetbal Biddinghuizen
Kantine "Het Bastion"
Sportpark "De Schelp"
Sportlaan 36
8256 CE Biddinghuizen
tel. 0321-331943

Privacy Policy voor leden

© 2001 - 2022 - BAS Voetbal Biddinghuizen
Realisatie: Internetcommissie
Sybit | Software op Maat