BAS Voetbal De Parel van de Polder

BAS JO15-2 - Swift '64 JO15-2

2 - 2 (0 - 0)

Beker
Donderdag 28 september 2023 (19:30)
Do. 28-9-2023 (19:30)
De Schelp Biddinghuizen

Spannende avond eindigt in gelijkspel

donderdag 28 september 2023

Het is onrustig in de wandelgangen van het Perron, het Copernicus en het Ichthus college. Vanavond is dan eindelijk de derby tussen BAS 15-2 en Swift 15-2. Bij winst staat BAS boven Swift op de 3de plek maar Swift heeft al een paar keer met dubbele cijfers weten te winnen 12-2 en 2-10. Het beloofd een zware pot te worden op sportpark de Schelp. Beide teams zijn er op gebrand om te winnen, want bij winst weet je zeker dat je weer de aankomende weken normaal door wandelgangen kan lopen.

Het is een avondwedstrijd en iedereen verzamelt zich langzaam in de kleedkamer. iedereen ziet er netjes en verzorgt uit. Vanavond wordt er een teamfoto gemaakt (Foto 1). Als we beginnen met de wedstrijd begint het een beetje te schemeren. Het lijkt wel een Champions League wedstrijd. We spelen op het hoofdveld met veel publiek langs de zijlijn en op de tribune. Het Champions League Anthem klinkt nog net niet door de geluidsboxen van het hoofdveld. BAS begint goed aan de wedstrijd en voetbalt boven verwachting en creëert vele kansen. Tim steekt Mehmet weg die het overzicht bewaard en Gianni vrij speelt voor het doel, Gianni schiet rakelings naast. Ook Kai en Dilliyan vliegen over de rechterzijde van het veld met één tweetjes en steekballen, helaas bereiken de voorzetten het doel niet. Met de brilstand op het bord gaan we de rust in.

De trainers zijn te vrede over de stand, maar vinden wel dat we te veel kansen laten liggen en ons zelf moeten belonen. Dat gebeurd ook Dilliyan komt vanaf rechts en slingert de bal voor het doel. Celina staat hier helemaal vrij en kan met alle tijd van de wereld de bal aannemen en tikt met de punt van haar schoen de bal door de benen van de keeper 1-0. Na het behalen van de voorsprong krijgt BAS het zwaarder en er vallen al snel 2 tegendoelpunten. 1-2 achter. De wissels die op de bank zitten vinden het lastig om toe te kijken hoe de ploeg achter staat en willen graag er weer in. Toch moeten zij net als de trainers toekijken vanaf de zijlijn met verhoogde hartslag. Mehmet krijgt de bal toegespeeld in de zestienmeter van Swift. Hij speelt niet 1 man uit, niet 2 man uit, niet 3 man, geen 4 man ook, zelfs geen 5 man, maar 6 man. de laatste haalt Mehmet onderuit en de scheidsrechter twijfelt geen moment. Penalty!! Wie moet de penalty nemen wordt er vanuit het veld geroepen?! Thijmen is onze vaste penaltynemer maar die zit op de bank. Wie moet hem dan nemen? Niek mag gaan aanleggen. Het is doodstil als de penalty wordt genomen. Niek neemt een goed aanloop en rond koeltjes af in de rechteronderhoek keeper kansloos. Vanaf de zijkant klinkt luidt gejoel. Dit is ook de eindstand 2-2. Later wordt er door de getrainde teams gevraagd of we hebben gewonnen na het gejoel van het publiek maar het bleek de belangrijke gelijkmaker te zijn.

Met gelijkspel kunnen beide partijen weer normaal naar school.
Morgen spelen we uit tegen SV Lelystad 15-2.

Foto 1*
BAS JO15-2 JM Seizoen 2023-2024 (foto: Annet Dodde)
Bovenste rij v.l.n.r. Lars Dodde (Trainer), Celina Kiestra, Leon Jacobs, Thijmen Lucassen, Dilliyan Korhorn, Dylano van Charante, Tim de Ruiter, Kai Verkuyl, Mehmet Yilmaz, Gianni Martis, Simon Oerlemans (Trainer)

Onderste rij v.l.n.r. Robin Jacobs, Puck van Eck, Krijn Oerlemans, Niek den Teuling, Joost Lucassen, Reornyshio Boldewijn, Marc Lucassen

Afwezig: Jibelino Kinanga (Trainer), Mathijs Beijer, Nazir Rachha
Lars Dodde

Doelpunten BAS:
NaamDoelpunten
Celina Kiestra1
Niek den Teuling1
statistieken worden geladen..........
BAS JO15-2 JM Seizoen 2023-2024 (foto: Annet Dodde)
BAS JO15-2 JM Seizoen 2023-2024 (foto: Annet Dodde)
BAS Voetbal Biddinghuizen
Kantine "Het Bastion"
Sportpark "De Schelp"
Sportlaan 36
8256 CE Biddinghuizen
tel. 0321-331943

Privacy Policy voor leden

© 2001 - 2024 - BAS Voetbal Biddinghuizen