Nieuwjaarsrede 2018
7 januari 2018

In een sfeervol 't Bastion vond zaterdag de Nieuwjaarsreceptie van BAS Voetbal plaats. Voorzitter Huib van Os sprak de aanwezigen toe in zijn traditiegetrouwe nieuwjaarsrede.

Beste sportvrienden van BAS Voetbal, welkom namens het bestuur van BAS Voetbal. Wij wensen alle leden, sponsoren, vrijwilligers, de 50-euro clubleden en belangstellenden, samen met degenen die u lief zijn, een gezond, gelukkig en sportief 2018.

Een bijzonder welkom voor Jan Schuurhuis van onze Albert Heijn; onze hoofdsponsor! Ook in het afgelopen jaar heeft Jan, naast zijn sponsorpakket , weer extra sponsoring gedaan.

Zo aan het begin van deze nieuwjaarsrede wil ik alle vrijwilligers bedanken die deze nieuwjaarsdag op poten hebben gezet en voor ons zorgen. Hoofdrolspelers zijn hierin Tineke Stuifzand, Gerard Zonneveld, Gonnie de Boer en Hans Custers (wedstrijd Van de Bend-cup), maar ook nog vele anderen. Erg bedankt allemaal!

En dan is dit alweer mijn laatste nieuwjaarsrede, de zevende. Zoals op de ALV besproken ga ik tot de najaars-ALV van dit jaar door en dan is het moment gekomen om de voorzittershamer over te dragen. Het komende jaar zullen we als bestuur veel aandacht geven aan de op handen zijnde wijzigingen in het bestuur. In eerste instantie zullen de voorzitter en secretaris in het komende jaar opgevolgd moeten worden, maar streven we ook naar een vijfde bestuurslid. We willen daarbij zo goed als mogelijk de continuïteit van onze club waarborgen, zeker op sportief en financieel gebied. Wij staan voor een goede overdracht.

Op dit moment gaat het in grote lijnen goed, maar blijven we alert en zijn er zaken ook voor verbetering vatbaar. Het seniorenvoetbal baart ons zorgen en we moeten met elkaar samenwerken om vier seniorenteams op de been te houden. Anders komt het, ondanks het hoge aantal seniorenleden voor vier teams, niet goed. Ook hebben we een te beperkt aantal jeugdtrainers en -leiders beschikbaar, terwijl zeker bij onze club de jeugd de toekomst heeft. Zie maar in BAS 1 en 2 hoe onze eigen jeugd daar zijn plaats vindt.

Het vinden van vrijwilligers voor verschillende functies binnen onze mooie vereniging is sowieso een steeds lastiger probleem. We zijn een vereniging die bestaat door de inzet van vrijwilligers. Dank aan een ieder die zijn steentje bijdraagt, maar zoals gesteld wordt de spoeling steeds dunner. Iedere hulp is dan ook meer dan welkom. Mocht je iemand weten die de ‘Parel van de Polder’ zou kunnen helpen, het bestuur verneemt dat graag.

Financieel is alles onder controle, maar aan de kostenkant kunnen we weinig meer bezuinigen. Het is dan ook zaak om de inkomstenkant te verbeteren en daarbij denken we met name aan kantine-inkomsten en sponsoring. Let op de sponsorcommissie, onder leiding van Gerard Zonneveld zijn ze daar goed mee bezig.

Wat ook goed gaat is het meisjesvoetbal. Steeds meer meisjes uit het dorp weten het voetbalveld te vinden en op die ontwikkeling zijn we trots. De meisjes onder 13 gaan nu zelfs in de eerste klasse spelen, nadat zij de ranglijst aan hebben gevoerd in de najaarscompetitie.
En ja hoor, wat ook zeer goed gaat is het 35+ voetbal op de vrijdagavond. Dat zijn de heren voor wie een groot veld wel wat erg groot wordt en op een half veld graag hun plezier in voetbal blijven beleven. Een aantal daarvan heeft een dubbel leven; op het grote veld en het halve veld. Zij zijn nu driemaal achter elkaar kampioen geworden, waarbij zij alle clubs in de omgeving op een nederlaag trakteerden. Van harte gefeliciteerd heren met jullie derde kampioenschap op rij!

Titelkandidaten in de najaarscompetitie, naast de meisjes onder 13, waren of zijn nog steeds de jongens onder 13-1 en onder 15-1. Wat ons betreft maken ze die wedstrijden nog af door hun titanenwedstrijd te spelen. Al deze teams gaan een klasse hoger spelen. Naast de jongens onder 17-1 hebben we dan twee jeugdteams in de eerste klasse (meisjes onder 13-1 en jongens onder 13-1). In het afgelopen jaar is er ook een prachtige prestatie neergezet door de jongens onder 19-1. Zij toonden zich strijdvaardig in de beker en wonnen de districtsbeker op het hoofdveld van asv Dronten. Daar werd met maar liefst 4-1 werd gewonnen van Heeten. Een districtsbeker win je niet zo maar. Chris Burgers, Frans Suidgeest en Jan Luykx waren hier verantwoordelijk voor.

Van ons vlaggenschip en BAS 2 genieten we volop. In het derde, maar ook laatste seizoen van hoofdtrainer Bert van den Brink, wordt er aantrekkelijk gespeeld en zien we een team staan zoals we niet eerder hebben gezien. En dat ontstaat niet zo maar. Ik merk het zelf aan de toeschouwers hoe zij de wedstrijden beleven, waarbij zij genieten van het spel. Alles is aanwezig om tot het einde van het seizoen zeer hoge ogen te gooien en we gaan beleven waar ons dat brengt in de ranglijst en of we promotiekansen krijgen. Wat zou het een mooi en verdiend afscheid zijn van Bert van den Brink en een prachtige beloning voor het hardwerkende team.

Dit afscheid gunnen wij Arjan Stuut aan het einde van het seizoen ook zeer met zijn team. Het is een pittige job om met zoveel beschikbare spelers een ieder aan spelen toe te laten komen en toch promotie af te dwingen. Wij, en daarmee bedoel ik ook de leden en toeschouwers, want namens hun mag ik hier mijn rede houden, zijn trots op jullie inzet. BAS 1 en 2, jullie geven de club glans.

In 2018 gaan we beleven of het kunstgras inderdaad echt gaat komen. De kans wordt steeds groter en wat zou het fijn zijn als we dan niet meer op een slecht trainingsveld hoeven te trainen of moeten uitwijken naar een andere vereniging of zaal. En dan blijft het hoofdveld hetzelfde; natuurgras in een mooie entourage zoals nu. Drie wedstrijdvelden inclusief het kunstgrasveld en een natuurgrastrainingsveld is dan het areaal van ons nieuwe sportcomplex.
In 2018 willen we ook de eerste concrete stappen zetten naar een verduurzaamd sportpark. De ketels moeten worden vervangen en met de gezamenlijke ambitie van de gemeente om de sportparken te verduurzamen, willen we die kans gelijk benutten om verstandig te investeren, waarbij we de exploitatiekosten structureel reduceren.

Dit jaar gaan we ook van start met onze vertrouwenscontactpersoon Tineke Stuifzand. Het is goed dat er buiten de bestuursleden een makkelijk aanspreekpunt is voor vrijwilligers en leden. We willen een open en veilige sfeer in onze club. We streven er naar nog een vertrouwenscontactpersoon bij te hebben.

De evenementencommissie en de kantinecommissie zijn volop in de weer om gezellige feesten en bijeenkomsten te organiseren. Zo nu en dan zal er na een wedstrijd een maaltijd zijn bijvoorbeeld, met als klapper op 17 februari de snert van Brigit en Simon van Dijk. Tommy Dunnik heeft het voortouw genomen om samen met de evenementencommissie, Debbie, diverse toernooien te organiseren en daar komen diverse vrijwilligers (ook Stefan Tolhoek wederom) voor in touw. Elke zaterdag in juni staat er een toernooi op het programma, naast het voorbereidingstoernooi bij het begin van volgend seizoen. Geweldig dat de handen hier ineen worden geslagen. Onze klussenclub zorgt er dan weer voor dat dat de velden klaar zijn en de kleedkamers weer schoon zijn. Graag wil ik ze bij deze ook eens hartelijk bedanken voor hun tomeloze inzet.

We gaan naar het einde van dit officiële gedeelte, maar heb ik nog een interessant bericht. Vanmorgen hebben wij een nieuwe hoofdtrainer voor BAS 1 kunnen vastleggen voor het nieuwe seizoen. Arjen Bredewolt is zijn naam. Op dit moment is hij assistent-trainer bij Go Ahead Kampen en is hij onder andere hoofdtrainer geweest bij SEH en WZC. Wij zijn erg blij met zijn komst naar onze club en is een overtuigende keuze van de spelers en de technische commissie. Ook Arjen is erg verheugd bij BAS Voetbal aan het werk te kunnen.

Sponsoren hartelijk dank voor jullie bijdrage aan onze club. We rekenen ook in de komende jaren graag op jullie.
Wees allen trots op onze club; “BAS is onze club” is zeker niet voor niets onze slogan. Bedankt voor uw aandacht en laten we drinken op de toekomst van onze club.

Een fijne receptie.

Namens het bestuur,
Huib van Os
Laatste 20 berichten
15/12 Kerstklaverjassen op 22 december
15/12 BAS Voetbal heeft een nieuw bestuur
14/12 Programma zaterdag 15 december
14/12 BAS MO15-1: Parels van de Polder
11/12 Inschrijving oliebollentoernooi open!
08/12 BAS JO8 pakt kampioenschap bij debuut
08/12 Uitslagen zaterdag 8 december
07/12 In de flow blijven
07/12 Balsponsor: KSP
04/12 Leuk oefenpotje in Elburg
04/12 Schunselaar Dronten bindt zich aan BAS Voetbal
03/12 Een wereldprestatie
01/12 Uitslagen zaterdag 1 december
30/11 Op zoek naar een gat
27/11 JO9-1 verkoopt meeste loten en gaat naar Almere
26/11 Eén doelpunt is voldoende
24/11 Uitslagen zaterdag 24 november
23/11 Stem op Karst van Dijk als clubheld!
23/11 Doorpakken
22/11 Balsponsor: Bart Agro Mechanisatie
Nieuwsarchief ->
© 2018 - BAS Voetbal BiddinghuizenSybit | Software op Maat