Laat het knallen
30 maart 2018

BAS speelt zaterdagmiddag de cruciale thuiswedstrijd tegen koploper ESC. De Biddinghuizenaren kennen een lastige fase, want de afgelopen twee wedstrijden werden niet gewonnen. Zodoende bedraagt het gat naar ESC nu vier punten, waarbij BAS wel een wedstrijd minder heeft gespeeld.De ploeg van trainer Bert van den Brink zette na de winterstop een aardige serie neer, maar die kwam tegen Swift 64 ten einde. In de derby lukte het BAS niet om te winnen en mocht het uiteindelijk blij zijn met een 1-1 gelijkspel. Een week later volgde de uitwedstrijd bij Oene en ook die partij leverde geen zege op. BAS kwam tot een minimaal aantal kansen, scoorde niet, en daardoor had Oene aan n doelpunt genoeg om drie punten bij te schrijven. Op de ranglijst neemt BAS nu een derde plaats in, met vier punten achterstand op ESC. Nummer twee Swift heeft twee punten meer dan BAS.

Tegenstander ESC moest duidelijk nog in het seizoen groeien. De Elburgers eindigden in de eerste periode als tiende, maar bereikten daarna het juiste spoor. De tweede periode leverde acht overwinningen op en van de laatste tien wedstrijden won ESC er liefst negen. Daardoor maakte het een reuzensprong, want inmiddels is de ploeg lijstaanvoerder van de derde klasse B. Vorige week herstelde ESC zich van een flater bij ZAC (0-4) door met liefst 6-0 te winnen van WZC Wapenveld.

BAS en ESC kwamen elkaar in de historie al vele malen tegen. Voor zover de statistieken reiken zijn er dertien ontmoetingen bekend, waarvan BAS er vijf wist te winnen. Zeven keer ging ESC met een overwinning aan de haal en n keer eindigde het in een gelijkspel. De laatste thuisoverwinning van BAS op ESC dateert van het seizoen 2015-2016. Door goals van Christiaan Grin (twee) en Stefan Tolhoek eindigde het destijds in 3-1.

Een belangrijke ontmoeting. Wil BAS een prominente rol blijven spelen in de strijd om het kampioenschap, dan moet het deze wedstrijd winnend afsluiten. Zo niet, moeten de Biddinghuizenaren plaatsen nemen in de wachtkamer en dus is er alles aan gelegen om te winnen. De wedstrijd tussen BAS en ESC begint zaterdag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Van Gerrevink. Fijne wedstrijd!Laatste 20 berichten
10/12 Reminder: vanavond ALV
08/12 BAS JO8 pakt kampioenschap bij debuut
08/12 Uitslagen zaterdag 8 december
07/12 In de flow blijven
07/12 Balsponsor: KSP
04/12 Leuk oefenpotje in Elburg
04/12 Schunselaar Dronten bindt zich aan BAS Voetbal
03/12 Een wereldprestatie
01/12 Uitslagen zaterdag 1 december
30/11 Op zoek naar een gat
27/11 JO9-1 verkoopt meeste loten en gaat naar Almere
26/11 En doelpunt is voldoende
24/11 Uitslagen zaterdag 24 november
23/11 Stem op Karst van Dijk als clubheld!
23/11 Doorpakken
22/11 Balsponsor: Bart Agro Mechanisatie
21/11 Uitnodiging Algemene Ledenvergadering
20/11 Kerstbingo: hoofdprijs opnieuw voetbalreis
19/11 Arjen Bredewolt blijft trainer van BAS
19/11 Sinterklaas komt weer naar BAS!
Nieuwsarchief ->
© 2018 - BAS Voetbal BiddinghuizenSybit | Software op Maat