SC Rouveen 1 1 - 3 BAS 1
Competitiewedstrijd
7-4-2018
Sportpark Rouveen, Rouveen

Job done
9 april 2018

Na drie wedstrijden zonder winstpartij heeft BAS zaterdag weer eens een zege over de streep getrokken. Op bezoek bij laagvlieger Rouveen waren drie doelpunten genoeg voor de zege: 1-3. Mark Schaap (twee) en Rudo Timmerman namen de goals voor hun rekening.Ten opzichte van een week eerder koos trainer Bert van den Brink voor een ietwat gewijzigde formatie. In de achterhoede was er plaats voor Rudo Timmerman, die Luiz Fidom verving. Ook Walid el Achak en Robin Vos stonden aan de aftrap, waardoor Jesper Claassen en Patrick Woud op de bank plaatsnamen. Met die wijzigingen begon BAS chaotisch aan de wedstrijd. Goed positiespel was er niet bij, rommelige passes des te meer. Het zorgde voor een moeizame openingsfase, waarin Rouveen zomaar de score had kunnen openen. Doelman Jorrit Doorman hoefde zich echter niet bovenmatig in te spannen, aangezien de thuisploeg het niet voor elkaar kreeg de dreiging om te zetten in gevaar.

BAS belandde daarna in een rustigere fase, waarin het direct twee keer wist te scoren. De eerste was fraai. Stefan Tolhoek lanceerde een schitterende crosspass richting Walid el Achak, hij vond bij de tweede paal Mark Schaap, die op zijn beurt keurig afrondde: 0-1. Daar bleef het niet bij, want een kwartier later was het wederom raak. Tolhoek stond opnieuw aan de basis en Schaap was wederom de man die de trekker overhaalde. Daarmee leek BAS een voorschot te nemen op een zorgeloze tweede helft, maar dat liep toch even anders. Bij een late vrije trap stond goalie Jorrit Doorman namelijk wat raar opgesteld en daar wist Johan Domine keurig van te profiteren: 1-2.

Zo werd het plots nog spannend, qua stand dan. Op het veld bleef BAS, zonder zich heel erg druk te maken, de bovenliggende partij en haalde het uiteindelijk keurig de punten binnen. Twintig minuten voor het einde verdwenen alle twijfels, toen Rudo Timmerman bij de tweede paal per ongeluk tegen de bal liep. Via zijn bovenbeen verdween de bal in het doel en daarmee zorgde hij voor de definitieve beslissing en een vrolijke terugreis met de bus. Daar was deze middag overigens niet veel voor nodig, maar de prestatie van BAS was voldoende om de zege over de streep te trekken.

Job done dus, punten binnengehaald, maar ook niet meer dan dat. Je moet het alleen wel even doen, zo bewees Swift tegen VEVO. De nummer twee kwam in Veessen niet verder dan een verrassende 2-2, waardoor BAS weer aanhaakte bij de gemeentegenoot. Koploper ESC lijkt daarmee in een zetel te zitten, want met nog zes wedstrijden hebben de Elburgers een voorsprong van vier punten. De platte kar kan daar langzaam uit de schuur worden gehaald.

Aankomende zaterdag speelt BAS een thuiswedstrijd tegen ZAC. Het duel met de Zwollenaren start om 14.30 uur.

Wouter Foppen

Doelpuntenmakers BAS:Mark Schaap
2xRudo Timmerman
1x
    

Laatste 20 berichten
18/01 Programma zaterdag 19 januari
18/01 BAS 1 wacht een mooie test
18/01 Bingo voor de jeugd
17/01 Procedure afgelasten trainingen
17/01 Balsponsor: KSP
16/01 BAS 1 verslaat ook Unicum
15/01 Uitslagen 15 januari
13/01 BAS te sterk voor Blauw Wit '66 in oefenwedstrijd
12/01 Oefenwedstrijd tegen Unicum
12/01 Update Programma jeugd tot 9 februari 2019
12/01 Uitslagen zaterdag 12 januari
10/01 Nieuwe samenstelling Technisch Commissie
09/01 Gebruik van het kunstgras
08/01 BAS 1 op trainingskamp in Holten
07/01 Geslaagde nieuwjaarbijeenkomst
06/01 Trainers- en scheidsrechtercursus bij BAS Voetbal
26/12 Uitnodiging Nieuwjaarsprogramma
24/12 Bremerbaailoop tijdens nieuwjaarsprogramma
24/12 Indeling jeugd voorjaarscompetitie 2018-2019
24/12 OfficiŽle opening kunstgrasveld
Nieuwsarchief ->
© 2019 - BAS Voetbal BiddinghuizenSybit | Software op Maat