Iets goed te maken
4 mei 2018

BAS speelt zaterdagmiddag de thuiswedstrijd tegen Olympia ’28. De Biddinghuizenaren hebben daarin wat goed te maken, aangezien er vorige week dik werd verloren van Hattem (5-1). Tegenstander Olympia vindt zichzelf terug op een negende plaats, maar dingt stiekem nog mee naar een toppositie.Het was afgelopen zaterdag zo rond minuut tachtig toen een gros BAS-supporters besloot te vertrekken. De uitwedstrijd bij Hattem liep uit op een debacle en een deel van de toeschouwers had na de 5-1 genoeg gezien. Wat dat betreft heeft de ploeg wel wat goed te maken. Ook op de ranglijst geldt dat, want bij een zege kan de achterstand op Swift teruggebracht worden tot drie punten. Daarmee zou BAS nog enigszins in de race zijn om de nacompetitie te halen, want de Biddinghuizenaren lijken daarvoor tweede te moeten worden. Trainer Bert van den Brink kan beschikken over een zo goed als fitte selectie, al is Jesper Claassen nog steeds niet van de partij.

Tegenstander Olympia ’28 ligt een beetje tussen wal en schip, al heeft het nog een minimale kans op een toetje. Heel stiekem doet het namelijk nog mee om een plaats in de top van 3C, maar dan kan het zich geen puntenverlies meer veroorloven. Mocht Olympia drie punten weten te pakken, dan bedraagt het gat naar plaats drie slechts twee punten. Die positie kan eventueel nog recht geven op deelname aan de nacompetitie om promotie, maar dan moet de nummer twee een periodetitel achter zijn naam hebben. De hoop is wat dat betreft gevestigd op Zwolsche Boys.

De eerste elftallen BAS en Olympia ’28 kwamen elkaar, voor zover de statistieken reiken, nog nooit tegen. Andere elftallen van beide clubs speelden wel eens tegen elkaar. In totaal zijn er veertien wedstrijden bekend en daarvan won BAS er vier. Negen keer stapte Olympia als winnaar van het veld, eenmaal eindigde een ontmoeting in een gelijkspel.

Willen beide ploegen in de eindfase nog aanspraak maken op meer, dan moet er gewonnen worden. Aan een gelijkspel heeft niemand wat, dus het belooft een interessante partij te worden. De wedstrijd tussen BAS en Olympia ’28 staat onder leiding van scheidsrechter Beldman, die om 14.30 uur laat aftrappen. Fijne wedstrijd!Laatste 20 berichten
19/11 Arjen Bredewolt blijft trainer van BAS
19/11 Sinterklaas komt weer naar BAS!
18/11 Lekkerder zijn ze er niet
17/11 Uitslagen zaterdag 17 november
16/11 Er is maar één optie
15/11 Kom naar Swift - BAS!
14/11 Schrijf je in voor het stamppottenbuffet!
11/11 Van de Mheen nieuwe leverancier BAS Voetbal
10/11 Uitslagen zaterdag 10 november
09/11 Prima zege op Batavia
08/11 BAS 1 speelt tegen Batavia 90
06/11 Vanavond al trainingen op kunstgras
05/11 Dubbele kater na verliespartij
03/11 Uitslagen zaterdag 3 november
02/11 De prestatie voortzetten
01/11 Balsponsor: All-in-installatie
01/11 Broekhuis Styling maakt ontwerp voor kantine
30/10 Kunstgras: invullen begonnen
29/10 Bingo en stamppot eten op zaterdag 24 november
28/10 De koploper gevloerd
Nieuwsarchief ->
© 2018 - BAS Voetbal BiddinghuizenSybit | Software op Maat