Als er een kans is...
25 mei 2018

BAS speelt zaterdagmiddag haar laatste reguliere competitiewedstrijd van het seizoen. De Biddinghuizenaren gaan op bezoek bij Olympia '28, waar men via een zege mogelijk nog kans heeft op het bereiken van de nacompetitie. Daar heeft het de hulp van Swift voor nodig.

BAS verspeelde in de laatste periode veel punten, maar toch staat de ploeg nog altijd op een keurige derde plaats. Afgelopen week werd er met 4-3 gewonnen van Zwolsche Boys en die zege bleek goed voor een terugkeer op plaats drie. Concurrent Oene kwam niet tot een overwinning en daardoor had BAS ineens weer kans op een plaats in de nacompetitie. Dat wordt geen eenvoudige klus, in eigen hand hebben de Biddinghuizenaren het allerminst, maar een kans is een kans. Dan moet je er ook voor gaan.

Als BAS de nacompetitie wil halen, dan moet het in ieder geval derde op de ranglijst blijven. Lukt dat, dan zijn er enkele scenario's mogelijk.

Scenario 1
ZAC wint, Swift wint, ZAC pakt de derde periodetitel en voor BAS is het einde seizoen.

Scenario 2
ZAC wint niet, Swift wint wel en Swift wint daardoor ook de derde periodetitel. Op dat moment hebben de nummers één en twee van de ranglijst een periodetitel, waardoor de nummer drie automatisch een ticket voor de nacompetitie overneemt. Dat zou BAS kunnen zijn.

Scenario 3
ZAC verliest, Swift wint niet en BAS zet een monsterscore neer tegen Olympia '28. Op die manier kan BAS de derde periodetitel zelf nog winnen, maar dan moet het ten opzichte van ZAC wel tien doelpunten goed zien te maken. Het zou een bizarre ontknoping zijn, dat moet gezegd. Maar alles kan.

BAS moet dus eerst zelf zien te winnen van Olympia '28 en dat is geen abc'tje. Dat bleek een paar weken geleden wel, toen beide ploegen elkaar troffen in Biddinghuizen. BAS had de handen vol aan Olympia en ging uiteindelijk ook onderuit. Stefan Tolhoek en Mark Schaap zorgden nog wel voor twee Biddinghuizense goals, maar toch stond er na afloop een 2-3 nederlaag op het bord. Olympia speelt het komende duel wel om des keizers baard, maar het wil ongetwijfeld het seizoen op passende wijze afsluiten.

De wedstrijd tussen Olympia '28 en BAS begint zaterdag om 14.30 uur, net als de andere wedstrijden in 3C. Fijne wedstrijd!Laatste 20 berichten
19/11 Arjen Bredewolt blijft trainer van BAS
19/11 Sinterklaas komt weer naar BAS!
18/11 Lekkerder zijn ze er niet
17/11 Uitslagen zaterdag 17 november
16/11 Er is maar één optie
15/11 Kom naar Swift - BAS!
14/11 Schrijf je in voor het stamppottenbuffet!
11/11 Van de Mheen nieuwe leverancier BAS Voetbal
10/11 Uitslagen zaterdag 10 november
09/11 Prima zege op Batavia
08/11 BAS 1 speelt tegen Batavia 90
06/11 Vanavond al trainingen op kunstgras
05/11 Dubbele kater na verliespartij
03/11 Uitslagen zaterdag 3 november
02/11 De prestatie voortzetten
01/11 Balsponsor: All-in-installatie
01/11 Broekhuis Styling maakt ontwerp voor kantine
30/10 Kunstgras: invullen begonnen
29/10 Bingo en stamppot eten op zaterdag 24 november
28/10 De koploper gevloerd
Nieuwsarchief ->
© 2018 - BAS Voetbal BiddinghuizenSybit | Software op Maat