40 jaar Schuurhuis in Biddinghuizen
Swift '64 1 1 - 2 BAS 1
Competitiewedstrijd
17-11-2018
Swift 64 Sportcomplex, Swifterbant

Lekkerder zijn ze er niet
18 november 2018

Een derby winnen is altijd fijn. Maar een derby winnen in de blessuretijd? Fijner krijg je het niet. BAS kreeg dat zaterdag voor elkaar in Swifterbant, waar Swift '64 door een laat doelpunt van Mike Geres met 1-2 werd verslagen.Als je als neutrale toeschouwer naar een derby gaat kijken, moet je dat niet gaan doen met de verwachting dat je een hoogwaardige pot voetbal te zien rkrijgt. Je moet houden van strijd, sfeer en spektakel, zo blijkt ook als Swift '64 en BAS de wedstrijd in gang hebben gebracht. Onder toeziend oog van vele Biddinghuizense supporters is het voetbal lang niet altijd goed, maar strijd is er wel. BAS doet dat vooral vanuit een gesloten organisatie, om in de omschakeling gevaarlijk te worden. Het strijdplan lijkt te werken, BAS speelt een redelijke eerste helft, al zijn de eerste kansen wel voor Swift. Echt in de problemen komt doelman Hessel Bregman echter niet.

Aan de andere kant is het eerste schot op het doel direct goed voor een doelpunt. Rick Aernaudts staat op een meter of twintig klaar om een afgeslagen bal op te vangen, laat het ding eenmaal stuiteren en bedenkt zich dan niet. Hij neemt de bal op de pantoffel en ziet zijn inzet met een fraaie boog over doelman Menno Seinen vliegen. Wereldgoal, voorsprong, wat wil je nog meer? Vraag dat aan Walid el Achak en hij zegt vast een doelpunt. De middenvelder heeft kort na de openingstreffer namelijk de 0-2 op zijn schoen, maar oog in oog met Seinen krijgt hij de bal niet binnen.


De goal van Rick Aernaudts

Na rust komt Swift vol vuur uit de kleedkamer en binnen de kortste keren ligt de bal op de stip. Tom Roskam gaat over de knie van Rudo Timmerman en daarom mag Leon Snijders vanaf elf meter aanleggen. Hij schiet de bal echter torenhoog over en dus blijft de voorsprong in stand. Uiteindelijk valt de gelijkmaker toch, als Bas van Spronsen over links naar binnen komt. Hij besluit te schieten en via Bregman ploft de bal in de korte hoek: 1-1.

Swift gaat daarna nadrukkelijk op zoek naar de winnende, terwijl BAS in de omschakeling kansen laat liggen om zelf nog wat uit te richten. Roskam komt namens de thuisploeg nog het meest in de buurt van een goal, maar die valt aan de andere kant. Drie minuten in blessuretijd, net als je denkt dat Swift het misschien nog wel gaat flikken, brengt Patrick Woud collega Mike Geres in stelling. Hij schiet BAS knap naar drie hele lekkere punten, want ook een slotoffensief brengt Swift niets. De derby is tot februari van Biddinghuizen en dat is waar het om ging.

Tekst: Wouter Foppen
Foto: Cor van Woerkom

Samenvatting van Swift '64 TV:Doelpuntenmakers BAS:Mike Geres
1xRick Aernaudts
1x
    

Laatste 20 berichten
20/05 Verkoop 2e hands voetbalkleding en accessoires
19/05 BAS grijpt punt en speelt voor promotie
18/05 Uitslagen zaterdag 18 mei
17/05 BAS 1 heeft nog één punt nodig
16/05 Inschrijving AH Stratenvoetbal kan nog t/m zondag
15/05 Technische staf ondertekent nieuwe contracten
15/05 Gezellig eten in de kantine
14/05 KNVB-trainerscursus met succes afgerond
13/05 Inschrijving AH Stratenvoetbal
12/05 Poleposition BAS na zakelijke winst op CSV
11/05 Uitslagen zaterdag 11 mei
10/05 BAS 1 hervat de jacht op nacompetitievoetbal
08/05 Uitslagen 8 mei
04/05 Uitslagen 4 mei
03/05 Slechts gelijk tegen VSCO
30/04 Kijk halve finale Ajax in de kantine
28/04 Sponsoravond met Erik Hulzebosch
28/04 Parel van de Polder toernooi voor MO13 en MO15
27/04 Thema jeugdkamp: Disney
26/04 Goed geoefend tegen WVF ondanks verlies
Nieuwsarchief ->
© 2019 - BAS Voetbal BiddinghuizenSybit | Software op Maat