Trainers- en scheidsrechtercursus bij BAS Voetbal
6 januari 2019

Voor een potje voetbal zijn trainers en scheidsrechters onontbeerlijk. Zonder trainer of scheidsrechter, geen wedstrijd. Zo ook bij BAS Voetbal. Het is dan ook mooi dat bij BAS Voetbal recent een scheidsrechtercursus is opgestart en binnenkort een KNVB-cursus voor trainers gegeven gaat worden.

Scheidsrechtercursus
In november 2018 is een aantal leden van BAS Voetbal gestart met een scheidsrechtercursus. Voor de voetbalverenigingen binnen de gemeente Dronten is een dergelijke cursus opgetuigd. Vanuit onze vereniging volgen Coen van der Wekken, Sven Huizinga, Lucas Wery, Joost Jan Nitrauw en Guido Westerhof deze cursus.

Inmiddels hebben deze cursisten al een aantal wedstrijdje gefloten, waarbij ze vanuit onze vereniging begeleid worden door Sip Winnubst en Jan van Dam. Na afloop van een gefloten wedstrijd wordt de wedstrijd direct geanalyseerd tussen scheidsrechter en begeleider. Mooi dat op deze wijze ons aantal scheidsrechters wordt uitgebreid!

Trainerscursus
Op 18 januari a.s. start bij BAS Voetbal een door de KNVB gegeven cursus voor de eigen trainers. In vijf cursusavonden wordt nader ingegaan op de verschillende aspecten die samenhangen met het trainerschap. In de cursus staan de volgende doelstellingen centraal:
  • De trainers helpen de trainingen en trainingsvormen nog beter te organiseren.
  • De trainers helpen de trainingsvormen nog beter op maat te maken (aanpassen) voor hun eigen spelersgroep.
  • De trainers mogelijkheden bieden zich verder te ontwikkelen in het coachen van jeugdvoetballers tijdens trainingen en/of wedstrijden.


Inmiddels hebben zich vanuit BAS Voetbal 12 deelnemers gemeld. Een mooi aantal! Dit neemt niet weg dat belangstellenden nog kunnen aanschuiven bij de cursus.

Hiervoor graag contact opnemen met Jan van Dam, voorzitter Technische Commissie (e-mail: damdort@gmail.com; tel: (06)23892501).

Het bestuur van BAS Voetbal is heel blij met de inzet van de nieuwe scheidersrechters en trainers voor onze vereniging. Zonder de inzet van zowel trainers scheidsrechters als kan er immers niet gevoetbald worden!

Bestuur BAS VoetbalLaatste 20 berichten
21/03 BAS Voetbal zoekt trainer voor tweede elftal
20/03 Vrijwilligersavond op 6 april
19/03 Voetbalquiz: nog drie plaatsen beschikbaar
17/03 Onbedreigde winst in Oene
16/03 Uitslagen zaterdag 16 maart
15/03 Weken van de waarheid voor BAS 1
12/03 Deelnemersveld voetbalquiz raakt vol
10/03 Een klinkende overwinning op Hulshorst
09/03 Uitslagen zaterdag 9 maart
08/03 BAS ontvangt Hulshorst
04/03 BAS JO9-1 als Line-up mee met Almere City FC
03/03 Zaterdagmiddag klaverjassen bijzonder gezellig
03/03 Uitslagen zaterdag 2 maart
01/03 BAS veegt SEH van de mat
25/02 Klaverjassen bij BAS voetbal
24/02 BAS is VIOS de baas
23/02 Uitslagen zaterdag 23 februari
22/02 AED Beschikbaar op het sportcomplex
21/02 Ane Sybesma presenteert voetbalquiz
18/02 BAS Voetbal en het milieu
Nieuwsarchief ->
© 2019 - BAS Voetbal BiddinghuizenSybit | Software op Maat