40 jaar Schuurhuis in Biddinghuizen
BAS 2 vergeet de aansluiting te maken

Swift '64 2 3 - 2 BAS 2
Competitiewedstrijd
1-12-2018
Swift 64 Sportcomplex, Swifterbant

BAS 2 vergeet de aansluiting te maken

Afgelopen zaterdag heeft BAS 2 in de derby niet thuis gegeven waar er kansen lagen voor de aansluiting met de bovenste helft in de ranglijst.

Vooraf waren de ingrediŽnten daar. Spelen tegen de buurman en die dan ook nog eens onder leiding staat van de vorige trainer...En kans om door te stijgen in de ranglijst naar de bovenste helft. De 3-1 tegen Doornspijk en de 7-1 tegen Heerde...De goede reeks moet doorgezet worden.

Er werd niets veranderd in de manier van spelen, dus duidelijkheid op dat vlak en daar gaat BAS 2 prima mee om. Dat was zaterdag de theorie, maar de praktijk wees anders uit. Swift zette prima druk op de roodwitten en dan is het juist de bedoeling dat er teruggegrepen wordt naar de basis en niet proberen om het individueel toch anders te doen. Bij vlagen hield BAS 2 zich aan die afspraak en kon er op momenten op balbezit gespeeld worden. Echter in de uitvoering liep het wel eens mis. Waar BAS 2 als team zo goed kan spelen daar ontbreekt het individueel nog wel eens op en moet er gecorrigeerd worden door anderen.

Swift overtuigde meer en liet dat voetballend maar ook fysiek wel even merken met wat speldenprikken. Scheidsrechter van dienst dubde wel eens maar uiteindelijk maakte hij het verschil niet.

Doordrukken deed Swift dan ook en uit een goede aanval stond het 1-0. BAS 2 stelde daar te weinig tegenover, weigerde ook in de derby stand over te schakelen. Sympatisch was de 2-0 voor SWIFT. Uit een corner stond bij de 2e paal een speler vogeltjevrij om in te koppen.

Nu schakelde BAS wel beter om en werd er meer en meer op de helft van Swift gespeeld. Robin Vos gaf het eerste signaal maar jammerlijk via beide palen geen goal voor de Roodwitten.
Even later was het dan wel raak.. via de linkerkant en het been van Swift schoot Tom Drent in de korte hoek binnen. De aansluitingstreffer was gemaakt.

Zou BAS 2 doordrukken en voetballend toch nog voor een punt gaan?
Of misschien wel meer...
Het was echter Swift die orde op zaken stelde en de 3-1 binnenschoof.
BAS kwam nog wel terug via een doelpunt van Jeroen maar moest uiteindelijk concluderen dat ze zichzelf in de voet schoot. Zonder punten terug naar Biddinghuizen...even geen aansluiting naar de bovenste helft in de stand...

Komende zaterdag dan maar de laatste punten voor de winterstop in Biddinghuizen houden...


Doelpuntenmakers BAS:Jeroen Tolhoek
1xTom Drent
1x
    

Opties
Terug
 
© 2019 - BAS Voetbal BiddinghuizenSybit | Software op Maat