BAS Voetbal De Parel van de Polder

Jeugdkamp 2023 groot succes!

zondag 30 juli 2023
Jeugdkamp 2023 groot succes!

De afgelopen week is weer een jeugdkamp geweest. Dit was de eerste editie sinds Corona. Van woensdag tot en met vrijdag hebben 45 kinderen van binnen en buiten BAS Voetbal spelletjes en een activiteitenprogramma afgewerkt vanuit het Bastion.

Woensdag
Woensdag is, zoals alle volgende dagen, begonnen met een gezamenlijke warming-up. Warme spieren zijn natuurlijk belangrijk wanneer er veel bewogen moet worden. Met een rondje om het veld en wat buikspieroefeningen onder leiding van JT was iedereen klaar voor dag 1.Na de warming-up hebben de teams hun teamnaam bedacht en een vlag hierbij gemaakt. Door een getalenteerde driekoppige jury bestaande uit Tommy, Angelique en Joost-Jan zijn de vlaggen uitvoerig bekeken om te bepalen welk team de mooiste vlag gemaakt had. Ook waren er bonuspunten te verdienen met de mooiste yell. Dit is beide gewonnen door team Feyax.Toen was het tijd voor de eerste echte activiteiten. Woensdagochtend is vervolgd met een spelletjesronde waarin de teams een vijftal oefeningen hebben afgewerkt, bestaande uit Jeu de Voetbal, bidon bowlen, gericht schieten op doelen met gaten ervoor, een behendigheidsparcours en voetbal-cricket. Hierna was het alweer tijd voor de lunch, pannenkoeken!Op woensdagmiddag hebben we de beweegroute in het Biddinghuizer bos al klootschietend afgewerkt. Alle vijf de teams hebben het parcours afgelegd door één voor één de bal verder te schieten langs de route. Onderweg zijn alle oefeningen die op de beweegroute staan gedaan door het gehele team.Donderdag
Nadat er weer warmgelopen was, dit keer onder leiding van Brandon (ja Brandon, ook de leiding moet op tijd komen, anders moet je zoals je nu weet de warming-up leiden), zijn we de donderdag begonnen met een zeskamp bestaande uit 7 spelletjes. Met zeskampklassiekers van Oudgrieks verspringen en kogelstoten, tot nog net niet Olympische sporten als spijkerbroekhangen en touwtrekken, met als hoogtepunt het duizelig op doel schieten.Waar we woensdag mooi weer en alleen maar zon hebben gezien, was dat op donderdag wel een beetje anders. Het was vooral grijs en het heeft eigenlijk de gehele dag wel geregend. Toch mocht dit de pret niet drukken. Toen er tijdens de hardste regen geluncht werd, waren er veel kinderen die na twee boterhammen toch alweer vroegen of ze niet even mochten voetballen.

Als leiding waren we een beetje bang dat het hele programma aangepast zou moeten worden op donderdag, maar gelukkig bleek dus dat er geen kinderen van suiker mee waren gegaan.Na de lunch zijn er wat wedstrijden gevoetbald onderling en vervolgens is er een tweede spelletjesparcours afgewerkt met hierbij een heuse buikschuif- en stormbaan. Iedereen was ondertussen toch al nat, dus dit gaf geen problemen om te gaan buikglijden.

Donderdag was ook de dag met een avond programma. Eerst moest er natuurlijk nog even gegeten geworden met een patattafel. De meeste deelnemers vonden dit erg vervelend en hadden liever een bord met aardappels en spruitjes, maar soms moet je als leiding daadkrachtig optreden en uiteindelijk hebben we iedereen kunnen overhalen om toch maar patat te gaan eten.

Na het eten hebben we in het bos een paar rondes levend Stratego gespeeld waarna de meeste deelnemers zijn opgehaald. Een harde kern bestaande uit 15 kinderen en 7 man leiding heeft van donderdag op vrijdag zelfs geslapen in de kleedkamers van BAS. Er was in de nacht nog wel wat lawaai soms, maar nadat de snurkende Jelle uit de kleedkamers was gestuurd is het rustig verlopen. Voordat er allemaal boze mailtjes gaan komen, Jelle zit in de leiding.

Vrijdag
Na het ontbijt op vrijdag was het nog even wachten op de andere deelnemers. Nadat iedereen er was, heeft Jelle deze dag de warming-up voorzien. Voor de oplettende lezers, ja dit is dezelfde Jelle als in de alinea hierboven, wie snurkt moet op de blaren zitten.

Vrijdag ging het vooral om voetbal. In de ochtend een programma met omkeervoetbal, aan-elkaar-voetbal, zo hard mogelijk schieten, een estafette en penalty’s nemen. De keeper van de penalty’s was zo goed, dat er besloten was om op klein doel te gaan schieten om de deelnemers nog een kans te geven. Hierbij is zo goed gekeept, dat de keeper gelijk besloten heeft om zijn handschoenen aan de wilgen te hangen; einde carrière.

Na de lunch is er in gemengde teams nog een paar partijtjes afgewerkt en daarna was het tijd voor de Championsleague finale van het voetbalkamp: alle jeugd tegen de begeleiding.Na een bloedstollende pot - onder leiding van een op de middellijn zittende Joost-Jan - waarbij de voorzitter van BAS nog een paar keer een aanval van de leiding heeft onderbroken door middel van een tackel langs de lijn, bleek de leiding toch te sterk: 3-2.Als laatste was het nog tijd voor de prijsuitreiking. Het winnende team is uiteindelijk de BAS-Champions geworden en per leeftijdscategorie is er een prijs uitgedeeld.De organisatie kijkt terug op een geslaagd jeugdkamp. Drie dagen volop (voetbal)plezier, liters limonade, topteam aan vrijwilligers en natuurlijk alleen maar enthousiaste kinderen. Volgend jaar weer!

Gevonden voorwerpen worden op een later moment nog eens uitgestald. Alle foto’s komen beschikbaar via fotoboeken en/of downloads vanaf de website. Eerst vakantie!

BAS Voetbal Biddinghuizen
Kantine "Het Bastion"
Sportpark "De Schelp"
Sportlaan 36
8256 CE Biddinghuizen
tel. 0321-331943

Privacy Policy voor leden

© 2001 - 2024 - BAS Voetbal Biddinghuizen