BAS Voetbal De Parel van de Polder

De jaren 1970-1980

BAS-voetbal wordt in de jaren ’70 echt een volwassen vereniging. Het eigen sportpark krijgt als naam ‘De Schelp’. Het aantal leden kent in deze periode zijn absolute hoogtepunt. Op een gegeven moment heeft BAS zelfs acht seniorenelftallen. Ook sportief gaat het BAS voor de wind. BAS 1 wordt twee keer kampioen en promoveert drie keer, waarvan de laatste keer naar de 4e klasse van de KNVB.

In 1970 betrekt BAS-voetbal definitief het nieuwe sportpark aan de Sportlaan. Voetbal deelt het complex aanvankelijk met de afdelingen tennis en handbal en incidenteel wordt er in de beginjaren ook op de velden gevolleybald. Het sportpark wordt in mei 1970 officieel geopend door ir. De Koning en krijgt als naam ‘De Schelp’ mee. Deze naam is bedacht door de heer Kammer (later onder meer voorzitter van BAS-omni). De afdeling voetbal viert de opening met een serie openingstoernooien voor zowel de senioren, junioren als pupillen.

De nieuwe sportvelden en de accommodatie zijn voor BAS en Biddinghuizen een schot in de roos. Menig bezoeker heeft in de loop van de jaren bewonderend op het complex rondgekeken. De velden zijn zorgvuldig aangelegd met de juiste ondergrond en daardoor van een uitzonderlijke kwaliteit.

In vergelijking met veel sportterreinen in de nabije omtrek zijn de velden van ‘De Schelp’ vrijwel altijd bespeelbaar. Bij het algeheel afgelasten van een competitie-ronde door de KNVB wordt BAS dan ook regelmatig gebeld door andere clubs voor het spelen van vriendschappelijke wedstrijden. Mede daardoor heeft BAS zich in de loop van jaren met menig grote amateurclub uit de regio kunnen meten.

In de eerste opzet maakt BAS-voetbal gebruik van vier grote speelvelden voor junioren en senioren, één pupillenveld met aangepaste doelen en één trainingsveld. Na enkele jaren wordt het pupillenveld omgevormd tot het huidige grote trainingsveld. In 1976 geeft de gemeente toestemming om rond dit veld verlichting aan te leggen. Een nieuw speelveld, veld 5, wordt gecreëerd op de plaats waar zich nu de nieuwste tennisbanen bevinden. Het huidige kleine trainingsveld wordt de eerste jaren gebruikt voor veldhandbal. De capaciteit van één pupillenveld blijkt overigens al snel onvoldoende. De E- en D-pupillen gaan ook op de grote speelvelden spelen. Wel wordt voor deze leeftijdgroepen een verlaagde lat in het doel aangebracht.

BAS Voetbal Biddinghuizen
Kantine "Het Bastion"
Sportpark "De Schelp"
Sportlaan 36
8256 CE Biddinghuizen
tel. 0321-331943

Privacy Policy voor leden

© 2001 - 2024 - BAS Voetbal Biddinghuizen