BAS Voetbal De Parel van de Polder

De jaren 1990-2000

Sportief zijn de jaren ’90 voor BAS zeer wisselvallig. Aanvankelijk wordt het eerste elftal twee keer achter elkaar kampioen. Later echter ziet BAS diverse malen het degradatiespook op zich afkomen. Bestuurlijk is het soms onrustig. Maar toch weet BAS in dit decennium met name financieel en qua accommodatie een paar mooie stappen voorwaarts te zetten.

De jaren ‘90 beginnen uitermate goed voor BAS. Na het eerste kampioenschap sinds jaren in het seizoen 89-90 wordt BAS 1 het seizoen erop meteen weer kampioen. Een klinkende 7-1 overwinning op VENO, met o.a. drie doelpunten van René Luiken, zorgt ervoor dat de ploeg promoveert naar de eerste klasse van de afdeling Zwolle. Het seizoen is uitermate spannend. Lange tijd lijkt Wijthmen de belangrijkste titelkandidaat, maar BAS pakt drie wedstrijden voor het einde van de competitie de koppositie en geeft deze niet meer uit handen. Met een zeer talentvol en uitgebalanceerd elftal beëindigt de ploeg van trainer Bennie Jongbloed de competitie met 31 punten uit 22 wedstrijden. Als kroon op het seizoen wordt BAS ook nog eens uitgeroepen tot sportploeg van de gemeente Dronten.

De Dronter Courant voorspelt BAS grote mogelijkheden. ,,Het van zelfvertrouwen bulkende elftal zal volgend jaar ongetwijfeld opnieuw meedoen in de race om de titel’’, aldus de krant. Dat BAS in de breedte goed presteert blijkt wel uit het feit dat in het seizoen 90-91 ook BAS 2 kampioen wordt. Dit elftal, met als leiders Jan Wagteveld en Sjef Custers, wint de kampioenswedstrijd met 4-0 van ’t Harde 3. Huub Breg scoort in die wedstrijd twee doelpunten. De kampioenschappen van BAS 1 en BAS 2 worden uitbundig gevierd. De voetbalkantine is in mei 1991 enkele zaterdagen het toneel van echte voetbalfeesten, die vaak pas laat in de avond eindigen. Aan het eind van het seizoen is er zelfs een officiële receptie voor beide selectie-elftallen. Een vertegenwoordiger van de KNVB afdeling Zwolle overhandigt bij die gelegenheid echte oranje KNVB hoekvlaggen aan Marc Custers, de aanvoerder van BAS 1.

In het seizoen 91-92 volgt Aalt van der Meer de succesvolle trainer Bennie Jongbloed op. Hij weet de stijgende lijn van de voorgaande twee seizoenen vast te houden en pakt met BAS het derde kampioenschap op rij.

BAS Voetbal Biddinghuizen
Kantine "Het Bastion"
Sportpark "De Schelp"
Sportlaan 36
8256 CE Biddinghuizen
tel. 0321-331943

Privacy Policy voor leden

© 2001 - 2024 - BAS Voetbal Biddinghuizen