BAS Voetbal De Parel van de Polder

Clubhelden gezocht!

donderdag 28 september 2023
Clubhelden gezocht!

Het bestuur is zeer dankbaar en blij met de groep vrijwilligers die zich veelal inzet voor de vereniging. Deze clubhelden zijn ambassadeurs van onze vereniging en zorgen ervoor dat er gevoetbald kan worden. Zorgen voor de uitvoering van de mooiste sport ter wereld is en moet ook het doel zijn van een clubheld bij BAS.

zorgenDe leden van de diverse commissies zorgen er voor dat de taken behorende bij zijn of haar commissie worden uitgevoerd. Alle commissies en de uitvoering van de taken zorgen gezamenlijk voor het grote succes van de vereniging.

Soms lijkt men niet te beseffen dat er zonder vrijwilligers, geen voetbalvereniging is. En uiteraard, in het meest simpele geval heb je enkel maar een bal nodig om te kunnen voetballen. Maar alleen op de aanwezigheid van een bal kan een voetbalvereniging niet bestaan. Leest u even mee?

De technische commissie die zorgt voor de teamsamenstellingen, maar ook voor trainers en (leerstof voor) trainingen. De kantinecommissie zorgt voor voldoende voorraad, de entree en koffie bij het hoofdveld, maar ook de bezetting tijdens wedstrijddagen en evenementen. De toernooicommissie die jaarlijks zorgt voor goedlopende toernooien, voor alle leden van de vereniging en daarbuiten. De leiders die zorgen voor een rij- en corveeschema, maar ook voor een luisterend oor. Die vrijwilliger met kantinedienst, die zorgt voor de betalende klanten, maar ook voor een nette, opgeruimde kantine en terras. De was- en vouwgroep die ervoor zorgt dat de gebruikte kleding is gewassen en gevouwen voor de volgende wedstrijd. De gastheer die zorgt dat het hek op tijd open is, maar ook voor een warm ontvangst van tegenpartijen op wedstrijddagen. De klussenclub en schoonmakers die ervoor zorgen dat de kleedkamers, de velden en alles eromheen er netjes bij ligt voor een goede, nette indruk voor bezoekende verenigingen, maar ook beschadigde of kapotte attributen repareren. De facilitaire club die zorgt voor de materialen om te kunnen voetballen/trainen, maar ook de storing verhelpt als de stroom uitvalt.

disclaimerDe scheidsrechter coördinator die zorgt voor het nodige aantal scheidsrechters voor de wedstrijden, maar ook voor begeleiding van de scheidsrechters in opleiding. De leden van de evenementencommissie die zorgen voor sportieve activiteiten, maar ook voor gezellige feestjes voor alle leeftijden binnen de vereniging en houden zich daarbij aan wettelijke regels en beleid (wat niet altijd makkelijk is). De leden van de sponsorcommissie die zorgen voor de correcte zichtbaarheid van sponsoren op ons sportpark zoals afgesproken in sponsorcontracten, en ook zorgt voor het ophangen van de reclameborden en de merchandise voorraad. De scheidsrechter die binnen de lijnen van het veld zorgt voor een goede leiding aan de wedstrijd, regels uitlegt aan spelers maar ook discussies moet voeren met technische staf of ouders. De ledenadministratie die zorgt voor een actueel ledenbestand, waardoor contributie correct geïnd kan worden. Het wedstrijdsecretariaat dat zorgt voor een goed verloop van de competitie, maar ook voor de verdeling van kleedkamers en velden. De jeugdcommissie die zorgt voor de sociale begeleiding van jeugd, trainers en leiders, maar ook het signaleren en helpen bij verborgen armoede. De internetcommissie die zorgt voor deze mooie, informatieve en actuele website en nieuwsberichten heel vlot zichtbaar maakt op website en socials.

Allemaal betrokken clubhelden die op een één of andere manier een (zichtbare of meer onzichtbare) bijdrage leveren aan het succes van de vereniging. Clubhelden die belangeloos moeite doen om iets in goede banen te leiden, iets te regelen, te schrijven, te organiseren, iets te verzorgen etc.

Op diverse plekken binnen de vereniging zijn er te weinig vrijwilligers, waardoor er enkele zaken niet goed lopen, niet operationeel zijn of gewoonweg blijven liggen. BAS Voetbal zal niet de enige vereniging zijn die hier tegen aan loopt. Het is een feit dat we een tekort hebben. Om ervoor te zorgen dat de taken binnen commissies meer verspreid kunnen worden, is de vereniging op zoek naar invulling van deze openstaande ‘vacatures’.

Zo heeft de vereniging op dit moment behoefte aan leden voor de kledingcommissie. Deze commissie zal zich bezighouden met de uitgifte en inname van de sponsorkleding en andere bijkomende gerelateerde taken. Deze commissie heeft twee piekmomenten aan het begin en aan het einde van het seizoen en incidenteel tijdens het seizoen vanwege beschadigde/kapotte of ontbrekende kleding.

Ook zijn we op zoek naar versterking van de Technische Commissie. Deze commissie zorgt voor een optimaal mogelijke omgeving voor spelers, trainer en leiders om te voetballen, te trainen en te groeien om op die manier het maximaal haalbare uit iedereen te halen.

Voor enkele teams zijn we nog op zoek naar trainers en/of leiders die de nodige taken uitvoeren zodat er getraind en gespeeld kan worden door de (jeugd-)leden. Om wedstrijden binnen de lijnen te begeleiden zijn er scheidsrechters nodig. Voor het creëren van een scheidsrechter carrousel zijn er enthousiastelingen nodig. Om spelers, ouders, bezoekers en alle anderen te kunnen voorzien van een patatje of een snack is het nodig dat de snackcorner open en operationeel is. Dus ook daarvoor zijn er vrijwilligers nodig.

En in een ideale situatie is er een vrijwilligerscoördinator/commissie die van de hoed en de rand weet over de huidige vrijwilligers, de lege plekken en het nodige voor deze kostbare groep coördineert.

Ben je een lid, een ouder van een inactief of actief lid, een voetballiefhebber, een inwoner van het dorp en wil je graag een steentje bijdragen aan de vereniging? We komen graag met je in contact om te kijken wat bij je past. Je kan je dan melden bij één van de bestuursleden of via een mail naar secretariaat@basvoetbal.nl.

BAS Voetbal Biddinghuizen
Kantine "Het Bastion"
Sportpark "De Schelp"
Sportlaan 36
8256 CE Biddinghuizen
tel. 0321-331943

Privacy Policy voor leden

© 2001 - 2024 - BAS Voetbal Biddinghuizen