BAS Voetbal De Parel van de Polder

BAS op bezoek in Harderwijk

donderdag 15 oktober 2015

Het eerste elftal van BAS speelt zaterdagmiddag een uitduel bij het Harderwijkse Zwart Wit ’63. De Biddinghuizenaren genoten deze week na van de eerste competitieoverwinning en hopen de serie zonder nederlagen voort te zetten. Tegenstander Zwart Wit ’63 vindt zichzelf terug op een achtste plaats.De ranglijst schoof afgelopen zaterdag enorm in elkaar. Doordat BAS met 3-1 wist te winnen van ESC kwam de nummer dertien op zes punten en dat is er maar eentje minder dan nummer zeven Hulshorst. In Biddinghuizen is er, ondanks dat het wellicht niet helemaal zo voelt, sprake van een positieve serie. BAS kwam in de voorgaande vier wedstrijden niet tot een nederlaag. Driemaal werd er gelijkgespeeld en eenmaal werd er gewonnen. De laatste verliespartij dateert van 12 september, ruim een maand geleden. Je zou het niet zeggen over een nummer dertien op de ranglijst. In Harderwijk kan trainer Bert van den Brink naar alle waarschijnlijkheid opnieuw beschikken over een vrijwel complete selectie.

De opponenten van Zwart Wit ’63 beleven een wisselvallig begin van de competitie. De Harderwijkers wonnen tot dusver tweemaal en dat gebeurde beide keren op eigen grond. Vierhouten ’82 en Hulshorst werden allebei met 3-0 over de knie gelegd. In uitwedstrijden gaat het de formatie een stuk minder af. Er werd verloren van Stroe (2-1) en SDS ’55 (3-2), terwijl er bij VSCO ’61 gelijk werd gespeeld: 1-1. Daarmee staat Zwart Wit op dit moment op een achtste positie en heeft het slechts één punt meer dan BAS.

Zwart Wit ’63 en BAS kwamen elkaar, voor zover de statistieken reiken, nog nooit in competitieverband tegen. Eenmaal werd er gespeeld in het kader van de districtsbeker. In het seizoen 2009/2010 was BAS door goals van Stefan Tolhoek en Danny Maassen met 2-0 te sterk voor de zwart-witten. Tot een competitietreffen kwam het nog nooit, mede doordat Zwart Wit vaak op een hoger niveau acteerde. Zo speelde het in de seizoenen 2010/2011 en 2011/2012 zelfs in de eerste klasse.

Voor BAS lijkt het duel van zaterdag een mooie kans voor de definitieve ommekeer. Weet de ploeg namelijk drie punten mee terug te nemen, dan meldt het zich voorlopig weer even in de middenmoot van de derde klasse B. En dat is toch waar de ambities liggen. Het duel in Harderwijk begint zaterdagmiddag om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Compagner. Fijne wedstrijd!

Tekst: Wouter Foppen
Foto: BAS Selectie Fotopagina


BAS Voetbal Biddinghuizen
Kantine "Het Bastion"
Sportpark "De Schelp"
Sportlaan 36
8256 CE Biddinghuizen
tel. 0321-331943

Privacy Policy voor leden

© 2001 - 2022 - BAS Voetbal Biddinghuizen
Realisatie: Internetcommissie
Sybit | Software op Maat