BAS Voetbal De Parel van de Polder

BAS - Stroe

2 - 0 (0 - 0)

Competitie
Zaterdag 2 april 2016
De Schelp Biddinghuizen

Belabberde start, maar toch overwinning

zondag 3 april 2016

Na twintig minuten kijken de BAS-supporters elkaar onwetend aan. Wat is hier gaande? Stroe heeft al zeker drie opgelegde mogelijkheden gehad, terwijl BAS mat en tam op het veld staat. Toch stappen de Biddinghuizenaren na negentig minuten als winnaar van het veld, want door twee goals van Mark Schaap eindigt het treffen in 2-0.

“Hier staat een hele blije trainer. Gezien de overige uitslagen zijn dit hele belangrijke punten”, zegt Bert van den Brink na afloop. De conclusie van de eindverantwoordelijke valt totaal te begrijpen, al vraagt de trainer zich na twintig minuten ook vast en zeker af waar hij naar zit te kijken. Vanaf de zijlijn probeert hij zijn manschappen in het gareel te krijgen, maar in eerste instantie lijkt dat niet te lukken. Stroe krijgt al snel drie dikke kansen om de score te openen, terwijl BAS daar vrij weinig tegenover weet te stellen. Het is onder andere aan doelman Sander Westdijk te danken dat het aantal tegentreffers op nul blijft staan, want de goalie redt achteruit lopend knap op een lepe inzet. “Die periode zorgde wel even voor kopzorgen. Maar gelukkig heeft de ploeg daarna karakter getoond”, roept Van den Brink.

De trainer moest aanvaller Christiaan Grin in de eerste helft noodgedwongen naar de kant halen en hij werd vervangen door A-junior Jesper Claassen. Eerder speelde hij als verdediger, maar sinds een paar weken is hij voorin te vinden. Tegen Stroe dus ook al in het eerste elftal. “Jesper heeft aangegeven dat hij graag in de spits speelt. Ik zag een stukje van hem in het tweede en dat gaf het laatste zetje. Er moet nog wel veel mee gebeuren, maar het is wel iets waar we verder mee kunnen”, aldus Van den Brink. Met Claassen in de gelederen krijgt BAS steeds meer de overhand. In eerste instantie zorgt dat niet voor grote kansen, maar na de rust spelen de Biddinghuizenaren steeds meer mogelijkheden bij elkaar. Onder andere Stefan Tolhoek kan de score openen, maar de captain komt ruimte tekort om daadwerkelijk goed uit te halen.

Uiteindelijk wordt middenvelder Mark Schaap de gevierde man. Twintig minuten voor tijd tikt hij van dichtbij de 1-0 binnen en net voor het einde schiet hij de drie punten definitief over de streep. Een vlotlopende aanval komt terecht bij de clubtopscorer en hij schiet via-via de bal binnen. De beslissing. Van den Brink is een tevreden man. “Over de tweede helft hebben we geen klagen. En als je Karst van Dijk ziet… Ik denk dat hij vandaag de beste was. Het is goed om te zien dat hij het zo oppakt, dat geeft ons weer wat extra mogelijkheden. Ik ben heel erg blij.” Op de ranglijst staat BAS nu zevende, terwijl de ploeg ook volop meedoet in de strijd om de derde periodetitel. Na vier van de negen wedstrijden staat BAS gedeeld bovenaan met ESC en Zwart Wit '63.

Aankomende zaterdag speelt BAS een uitduel bij SP Teuge. Aanvang: 15.00 uur.

Tekst: Wouter Foppen

Doelpunten BAS:
NaamDoelpunten
Mark Schaap2
BAS Voetbal Biddinghuizen
Kantine "Het Bastion"
Sportpark "De Schelp"
Sportlaan 36
8256 CE Biddinghuizen
tel. 0321-331943

Privacy Policy voor leden

© 2001 - 2024 - BAS Voetbal Biddinghuizen