BAS Voetbal De Parel van de Polder

Vierhouten'82 - BAS

0 - 9 (0 - 4)

Competitie
Zaterdag 7 mei 2016 (14:30)
Za. 7-5-2016 (14:30)
Sportpark De Wiltsangh  Nunspeet

Sleutel voor monsterscore ligt op middenveld

maandag 9 mei 2016

Eerder dit seizoen was scoren het probleem, zaterdag echter niet. Op bezoek bij het allang gedegradeerde Vierhouten ’82 komt BAS tot een monsterscore van 0-9 en daarmee haakt het qua doelsaldo aan bij de concurrenten in de derde periode. Stroe heeft daarin twee doelpunten voorsprong, Zwart Wit ’63 staat net als BAS op +13.Het Biddinghuizense middenveld excelleert op bezoek bij Vierhouten. Tom Drent begint in verband met de afwezigheid van Rudo Timmerman voor het eerst weer in de basis en daardoor verplaatst Rick Aernaudts zich naar de rechterflank van de verdediging. Het is een wijziging die bijzonder lekker uitpakt, want in vrijwel elke aanval komt er zaterdag een middenvelder vrij. Die wordt dan ook gevonden en in combinatie met grote activiteit zonder bal spelen Stefan Tolhoek, Mark Schaap en Tom Drent de tegenstander zoek. Het resulteert in een openingstreffer van Schaap, snel opgevolgd door goals van Art Drent en Nabil Essaddouqi. Diezelfde Essaddouqi neemt voor de rust ook nog de 0-4 voor zijn rekening en daarmee heeft BAS in ieder geval de punten binnen.

Een makkelijke middag dus, iets waar je vooraf voor zou tekenen. Toch ligt er ineens de kans om in het kader van de derde periode ook qua doelsaldo weer aan te haken. Koploper ESC verliest van Zwart Wit en daarmee komen Stroe, Zwart Wit en BAS op gelijke hoogte. Het doelsaldo is dan beslissend en dus moeten de Biddinghuizenaren vooral doorgaan met scoren. Direct na de rust lijkt die opdracht ook voor de spelers duidelijk, want binnen een minuut maakt Art Drent zijn tweede van de middag. Het hoogtepunt van de wedstrijd komt vervolgens van de voet van Tom Drent. Hij ziet vanaf een meter of 25 de keeper voor zijn doel staan en lepelt de bal met onwaarschijnlijk veel gevoel over de goalie: 0-6.BAS gaat rustig door en komt via een strafschop van Stefan Tolhoek op 0-7. In de 68ste minuut volmaakt Essaddouqi zijn hattrick en daarmee komen de dubbele cijfers in zicht. Juist op dat moment schakelt BAS een paar versnellingen terug. Alleen Karst van Dijk weet met zijn eerste treffer in het vlaggenschip de score nog uit te breiden, maar vaker hoeft de Vierhoutense goalie niet meer te vissen. Natuurlijk speelt de warmte een rol en natuurlijk is 0-9 al een uitzonderlijk resultaat, maar toch is het ietwat een gemiste kans. Stroe houdt namelijk twee goals voorsprong over en heeft voor wat betreft de derde periodetitel het initiatief. Dat had ook zomaar anders kunnen zijn.

Ontknoping
De beslissing in de derde periode, en dus een ticket voor de nacompetitie om promotie, volgt aankomende zaterdag. BAS speelt dan een thuiswedstrijd tegen Hulshorst, dat zich al moet richten op de nacompetitie om handhaving. Stroe speelt uit bij EFC ’58 en treft daarin een opponent die ongetwijfeld alles uit de kast gaat halen. De Ermeloërs kunnen namelijk nog elfde worden en dat zorgt voor een ongewenste verlenging van het seizoen. Zwart Wit ’63 speelt uit bij Otterlo, dat al gedegradeerd is. Alle wedstrijden starten om 14.30 uur.

Tekst: Wouter Foppen
Foto's: BAS Selectie Fotopagina

Doelpunten BAS:
NaamDoelpunten
Nabil Essaddouqi3
Art Drent2
Karst van Dijk1
Mark Schaap1
Stefan Tolhoek1
Tom Drent1
BAS Voetbal Biddinghuizen
Kantine "Het Bastion"
Sportpark "De Schelp"
Sportlaan 36
8256 CE Biddinghuizen
tel. 0321-331943

Privacy Policy voor leden

© 2001 - 2024 - BAS Voetbal Biddinghuizen