VVOG 2 3 - 1 BAS 1
Bekerwedstrijd
1-9-2018
De Strokel, Harderwijk

BAS erkent meerdere in VVOG 2
3 september 2018

BAS is de strijd om de districtsbeker zaterdag begonnen met een nederlaag bij VVOG 2. De Biddinghuizenaren speelden in het eerste bedrijf nog een aantal prima kansen bij elkaar, maar werden in de tweede helft alsnog afgetroefd: 3-1.

Het was allemaal even anders. Geen standaardelftal als tegenstander, geen hoofdveld waarop gespeeld werd, andere koek. Toch begon BAS, dat aantrad met het verdedigingsduo Martijn Boer/David van Dijk en nieuweling Mike Geres als linksbuiten, aardig aan de wedstrijd. VVOG 2 had wel veelal de bal, maar de beste kansen waren duidelijk voor de gasten. Geres kreeg voor een leeg doel een levensgrote kans, Walid el Achak ging alleen op de keeper af en voor Jesper Claassen gold hetzelfde. Geen van drien wist de score echter te openen.

VVOG kreeg tussendoor ook wat kansjes en uiteindelijk kwamen de Harderwijkers op voorsprong. De thuisploeg nam meer en meer de overhand en kort voor rust resulteerde dat in de 1-0. Een gros van de BAS-spelers kreeg de bal niet weggewerkt en n van de behendige VVOG'ers wist daar wel raad mee. Na rust was het vooral VVOG, VVOG en nog eens VVOG, al deed BAS in eerste instantie nog wel wat terug. Patrick Woud werkte uit de rebound de gelijkmaker binnen, maar het waren vooral de beloften van de derdedivisionist die goed voor de dag kwamen. Mede door de inbreng van oud-prof Jaime Bruinier speelden ze een aardig spelletje, waar BAS steeds minder vaak een antwoord op had.

Toch bleef het lang gelijk, vooral omdat VVOG het niet voor elkaar kreeg om een aanval tot het einde goed uit te spelen. Zo leek er voor BAS nog een puntje in te zitten, maar zover kwam het niet. In de slotfase moesten de Biddinghuizenaren alsnog capituleren, toen een vrije trap de zestien bereikte. In het strafschopgebied kwam de bal op het hoofd van een VVOG'er en die knikte de 2-1 winnen, waarna het ook nog 3-1 werd. BAS gooide alles op alles, maar moest dat bekopen met een derde en beslissende tegengoal.

Zo beleefde BAS een aardige openingsfase, met voldoende kansen op een goal, maar ging het uiteindelijk vrij terecht onderuit. Het perspectief om de groepsfase te overleven is daardoor flink geslonken, wat rest zijn thuiswedstrijden tegen Zeewolde en Rood-Wit '58. Die moeten in ieder geval gewonnen worden om nog enigszins zicht te houden op de volgende ronde.

Wouter Foppen

Doelpuntenmakers BAS:Patrick Woud
1x
     

Laatste 20 berichten
08/12 BAS JO8 pakt kampioenschap bij debuut
08/12 Uitslagen zaterdag 8 december
07/12 In de flow blijven
07/12 Balsponsor: KSP
04/12 Leuk oefenpotje in Elburg
04/12 Schunselaar Dronten bindt zich aan BAS Voetbal
03/12 Een wereldprestatie
01/12 Uitslagen zaterdag 1 december
30/11 Op zoek naar een gat
27/11 JO9-1 verkoopt meeste loten en gaat naar Almere
26/11 En doelpunt is voldoende
24/11 Uitslagen zaterdag 24 november
23/11 Stem op Karst van Dijk als clubheld!
23/11 Doorpakken
22/11 Balsponsor: Bart Agro Mechanisatie
21/11 Uitnodiging Algemene Ledenvergadering
20/11 Kerstbingo: hoofdprijs opnieuw voetbalreis
19/11 Arjen Bredewolt blijft trainer van BAS
19/11 Sinterklaas komt weer naar BAS!
18/11 Lekkerder zijn ze er niet
Nieuwsarchief ->
© 2018 - BAS Voetbal BiddinghuizenSybit | Software op Maat