40 jaar Schuurhuis in Biddinghuizen
BAS 1 3 - 1 Hattem 1
Competitiewedstrijd
20-4-2019
De Schelp, Biddinghuizen

Op het gemak langs vv Hattem
21 april 2019

Op het gemak langs vv Hattem De Parel Van De Polder had opnieuw trek in een overwinning en geen moment brachtten de Hattemenaren dat in gevaar. Het team van BAS onder leiding van trainer Arjen Bredewolt won eenvoudig op sportpark De Schelp met 3-1 (1-0) en pakte daarmee de derde plaats in de ranglijst terug.

In de 13e minuut opende aanvoerder Stefan Tolhoek de score na een prachtige diepe pass van Jesper Claassen. En na een half uur zou het absoluut niet vreemd zijn geweest als er minimaal nog twee doelpunten door BAS waren gemaakt. Maar die hele goede kansen werden gemist, waardoor vv Hattem voor rust nog een grote mogelijkheid kreeg om de gelijkmaker te maken maar het schot verdween net over het doel van doelman Sander Westdijk. Het tweede doelpunt voor BAS bleef uit na opnieuw kansen voor de rust.

Na rust kregen de Hattemenaren nog weer de mogelijkheid voor de gelijkmaker maar weet BAS de kansen vervolgens toch te benutten. In de 55e minuut benutte Sam Lagerweij zijn kans en stond de 2-0 eindelijk op het scorebord. In de 70e minuut is invaller Bas van Luenen ook goed voor een doelpunt en daarmee werd de wedstrijd beslist en kon de wedstrijd rustig af worden gewerkt. De Hattemenaren mochten nog wel iets terug doen en scoorden nog snel de 3-1 maar meer werd er niet toegestaan en werd dit tevens de einduitslag.
Hierdoor blijft de nacompetitie, waar zeker de 3e plaats in de ranglijst recht op geeft, binnen handbereik.

Trainer Arjen Bredewolt vertelt nadien "blij te zijn met het feit dat het team vanaf de nederlaag in Hulshorst niet meer door de ondergrens is gezakt. Iedereen heeft zich het systeem eigen gemaakt. En iedereen in het team gaat goed met elkaar om. We willen het nu al goede seizoen nog heel graag met iets tastbaars afsluiten en dat is nacompetitie. Deze groep verdient dat maar zal er nog keihard voor moeten werken in de laatste drie wedstrijden".

Jesper Claassen meent dat "het een terechte overwinning was hoewel het tempo niet zo hoog was door een wat droog veld en warme weersomstandigheden".
Op de vraag hoe hij het seizoen ervaart reageert hij als volgt: "Ik heb het erg naar mijn zin als rechtsback. Ik speel met veel meer vertrouwen doordat ik meer in het spel kom wat bij mij past. Toen we in een ander systeem ging voetballen kon ik mij zeker in de plannen van onze trainer vinden. De goede en positieve reacties van de supporters geven mij ook vertrouwen.
Desgevraagd geeft Jesper te kennen dat hij "geniet van de samenwerking met elkaar in het veld, dat we elkaar vaak gewoon de waarheid kunnen zeggen en daarna met zijn allen genieten van het bier in ons clubhuis. Iedereen wordt zoveel mogelijk betrokken bij het team en maken er onderdeel van uit. En door al deze dingen komen we met BAS 1 tot nu toe tot een goede prestatie".

De eerstvolgende competitiewedstrijd is pas op 11 mei, uit bij CSV'28 uit in Zwolle om 15 uur. Tussendoor wordt er wel op beide donderdagavonden geoefend en op donderdagavond 25 april is dat bij WVF in Westenholte (Zwolle).

Huib van Os


Doelpuntenmakers BAS:Bas van Luenen
1xStefan Tolhoek
1xSam Lagerweij
1x
   

Laatste 20 berichten
20/05 Verkoop 2e hands voetbalkleding en accessoires
19/05 BAS grijpt punt en speelt voor promotie
18/05 Uitslagen zaterdag 18 mei
17/05 BAS 1 heeft nog één punt nodig
16/05 Inschrijving AH Stratenvoetbal kan nog t/m zondag
15/05 Technische staf ondertekent nieuwe contracten
15/05 Gezellig eten in de kantine
14/05 KNVB-trainerscursus met succes afgerond
13/05 Inschrijving AH Stratenvoetbal
12/05 Poleposition BAS na zakelijke winst op CSV
11/05 Uitslagen zaterdag 11 mei
10/05 BAS 1 hervat de jacht op nacompetitievoetbal
08/05 Uitslagen 8 mei
04/05 Uitslagen 4 mei
03/05 Slechts gelijk tegen VSCO
30/04 Kijk halve finale Ajax in de kantine
28/04 Sponsoravond met Erik Hulzebosch
28/04 Parel van de Polder toernooi voor MO13 en MO15
27/04 Thema jeugdkamp: Disney
26/04 Goed geoefend tegen WVF ondanks verlies
Nieuwsarchief ->
© 2019 - BAS Voetbal BiddinghuizenSybit | Software op Maat