BAS Voetbal De Parel van de Polder

In de spotlight; Scheidsrechters

woensdag 8 maart 2023
In de spotlight; Scheidsrechters

BAS Voetbal kan melden dat Sico Oerlemans toegetreden is tot de groep van verenigingsscheidsrechters bij BAS Voetbal. Sico heeft de opleiding tot verenigingsscheidsrechter doorlopen en met succes behaald, met Jan van Dam als begeleider. Sico, gefeliciteerd met deze mooie prestatie!

De scheidsrechter is een essentieel onderdeel van voetbal. Op én buiten het veld speelt hij of zij een belangrijke rol. De scheidsrechter draagt bij aan een sportief en eerlijk verloop van de wedstrijd, wat resulteert in meer plezier bij alle deelnemers aan het voetbal. En door de aanwezigheid en beschikbaarheid van scheidsrechters kán er sowieso worden gevoetbald. Sico heeft tijdens de opleiding diverse opdrachten, spelregelquizzen, oefeningen en reflecties op eigen gefloten wedstrijden moeten uitvoeren. Deze opdrachten werden uitgevoerd in de digitale leeromgeving van de KNVB.

In oktober 2022 werd onze waardevolle groep met scheidsrechters, waar de club gelukkig mee is, in het zonnetje gezet. Ook werd er aandacht geschonken aan de week van de scheidsrechter.

Binnen BAS Voetbal is er ook nog steeds een tekort aan scheidsrechters. Wel minder dan ten tijde van het bericht in oktober 2022. Het buddy-project heeft daar een belangrijk aandeel in. Dit project houdt in dat een ervaren scheidsrechter begeleiding geeft aan een vrijwillig lid vanuit de senioren, MO20, JO19 en JO16 die één van de lagere jeugdteams fluit.

De vereniging is nog steeds op zoek naar vrijwilligers om de poule van scheidsrechters uit te breiden, om te zorgen dat wedstrijden gespeeld kunnen worden. Als je interesse hebt om wedstrijden te fluiten of een opleiding wilt volgen, zoals Sico, die mogelijkheden zijn er.

Neem contact op met Guido en/of Neill van de Scheidsrechters Coördinatie bij BAS Voetbal via scheidsrechters@basvoetbal.nl.

BAS Voetbal Biddinghuizen
Kantine "Het Bastion"
Sportpark "De Schelp"
Sportlaan 36
8256 CE Biddinghuizen
tel. 0321-331943

Privacy Policy voor leden

© 2001 - 2023 - BAS Voetbal Biddinghuizen