BAS Voetbal De Parel van de Polder

Kampioenen bij BAS Voetbal

woensdag 5 juni 2024
Kampioenen bij BAS Voetbal

In de laatste week van de competitie zijn drie teams van BAS Voetbal kampioen geworden: BAS 35+1, BAS JO13-1 en BAS JO15-2.

Als eerste BAS 35+1
De laatste speelrondes werden op vrijdag 24 mei in Elburg gespeeld. BAS was op dat moment al koploper maar van de 4 nog te spelen moesten er zeker 2 gewonnen worden. De eerste wedstrijd tegen laagvlieger ’t Harde werd overtuigend met 3-1 gewonnen. De volgende wedstrijd tegen directe concurrent ASV Dronten begon niet goed want onze 35+ kwam 1-0 achter. Op karakter werd deze achterstand omgebogen in een 1-2 overwinning waardoor het kampioenschap binnen was. Ook de laatste twee wedstrijden werden nog gewonnen. Snel werd de kantine opgezocht om het te vieren.

Een dag later kon BAS JO13-1 kampioen worden bij Batavia’90 in Lelystad. Eén punt was er nodig voor het team van Patrick en Harold Zondag om het kampioenschap binnen te halen.Vol overgave ging het team ten strijde en liet zien waarom het team de terechte winnaar van deze voorjaarscompetitie is geworden. En zo stapten ze met een 2-4 overwinning van het veld en kon het kampioenschap gevierd worden.Met één nederlaag en 10 overwinningen had het team uiteindelijk een voorsprong van 6 punten op de nummer twee, Lelystad’67.
Het laatste team wat het kampioenschap kon halen, was de JO15-2 van Lars Dodde en Simon Oerlemans. Het team speelde hun laatste wedstrijd op dinsdag 28 mei tegen directe concurrent Zeewolde JO15-4. BAS had een voorsprong van 3 punten en een doelsaldo wat 7 doelpunten in het voordeel was. Er mocht dus met 3 doelpunten verloren worden.Onder natte omstandigheden was de spanning om te snijden.
En dat was aan het spel van BAS te zien. Ze speelden niet hun beste wedstrijd en Zeewolde was de betere ploeg. Na een 2-1 ruststand liep Zeewolde in de tweede helft uit naar een 4-1 voorsprong. Eén doelpunt was nu voor Zeewolde voldoende om het kampioenschap binnen te halen. Het in grote getalen meegereisde publiek kon het bijna niet meer aanzien van de spanning. Maar BAS rechtte de rug en zag dat de keeper van Zeewolde een makkelijk te houden bal door de handen liet glippen. 4-2. De prima fluitende scheidsrechter trok wel erg veel blessuretijd bij maar de ontlading was groot toen hij voor de laatste keer op zijn fluit blies. En zo was het het clublied van BAS wat goed te horen was over de velden van Zeewolde.


BAS Voetbal Biddinghuizen
Kantine "Het Bastion"
Sportpark "De Schelp"
Sportlaan 36
8256 CE Biddinghuizen
tel. 0321-331943

Privacy Policy voor leden

© 2001 - 2024 - BAS Voetbal Biddinghuizen