BAS Voetbal De Parel van de Polder

Van de (nieuwe) bestuurstafel #5-2022

dinsdag 20 september 2022
Van de (nieuwe) bestuurstafel #5-2022

Voor een duidelijke en open communicatie houden we de rubriek ‘Van de bestuurstafel’ in ere. Op deze manier heeft het bestuur een platform om haar leden, vrijwilligers, sponsoren en andere websitebezoekers te informeren over de lopende zaken binnen de club.

We zijn weer begonnen
De zomervakantie zit erop. De eerste trainingen zijn gestart, er zijn toernooien en wedstrijden gespeeld. De kantine is open, er is aanloop op het sportpark. Vergaderingen van diverse commissies en het bestuur hebben plaats gevonden. Kortom, we zijn weer begonnen.

Gijsbert Middag
De start van dit seizoen bij de vereniging kende een donkere rand vanwege het abrupte overlijden van een gewaardeerd jeugdlid, Gijsbert Middag. De betrokkenheid en saamhorigheid binnen de vereniging was en is duidelijk merkbaar. Fijn dat we zo naar de familie en elkaar om kijken en meeleven. Tijdens de eerste thuiswedstrijd van het eerste elftal in de bekercompetitie tegen Kampen hebben we hierbij stilgestaan met de familie van Gijsbert en alle aanwezigen op het sportpark. Dit was een eervol en prachtig moment. Het werd zeer gewaardeerd door de familie.

Zonder vrijwilligers geen vereniging
Binnen de vereniging hebben we nog een aantal vrijwilligersfuncties die gevuld mogen/moeten worden. In de afgelopen periode hebben enkele vrijwilligers zijn of haar taken helaas neergelegd, waardoor bij sommige commissies de vele taken verdeeld zijn onder eigenlijk te weinig personen en waardoor er ook taken blijven liggen. Dit kan niet de bedoeling zijn.

Zoals wel eens wordt gezegd; Vrijwilligerswerk is uiteraard vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Zowel voor de vrijwilliger als voor de vereniging brengt vrijwilligerswerk verplichtingen met zich mee. Achter de schermen wordt er gewerkt aan een vacaturebank, waar de openstaande ‘vacatures’ zichtbaar worden gemaakt.

Als je nu al denkt; ik draag de club een warm rood-wit hart toe en ik wil en kan wat doen voor BAS. En dat kan zijn een kantinedienst op zaterdagmorgen of middag, helpen bij de wasgroep, teksten schrijven, organiseren van een evenement of toernooi of over zaken meedenken? Spreek dan één van de bestuursleden aan of stuur een mail naar infomatie@basvoetbal.nl

Sponsorzaken
Ook zeer belangrijk voor de vereniging zijn de vele sponsors, in diverse vormen en maten.
De sponsorkleding is weer uitgedeeld onder de teams en de teamfoto’s worden binnenkort gemaakt. Sinds dit seizoen is dTLS. Online Marketing de nieuwe hoofdsponsor Jeugd, met als subsponsor Flynth, de voormalige hoofdsponsor Jeugd. Om dit zichtbaar te laten worden heeft de sponsorcommissie gezorgd voor nieuwe uitingen zoals een doek op de ballenvanger op het kunstgrasveld en stickers bij de entree. Op dit moment bestaat de sponsorcommissie uit Tineke Stuifzand, Bram Touw en Jack Graumans. Ook voor deze groep zijn we op zoek naar versterking.

Klussenclub
De klussenclub heeft afgelopen periode niet stil gezeten. Op de sportpark zijn veranderingen zichtbaar, maar ook onzichtbaar. De ingang van het materiaal- en ballenhok is verplaatst naar de entreehal. De oude deur is dichtgemaakt en zal nog verder worden afgewerkt. De eerste voorbereidende werkzaamheden voor het nieuwe plafond in de kantine zijn gemaakt. Samen met de handige darters van HediDarts is er gezorgd voor een mooie oplossing voor de dartborden voor de dartvereniging. Win-win voor beide clubs. De dug-outs op het hoofdveld zijn onder handen genomen door de klussenclub. Binnen de dug-outs zijn nieuwe stoeltjes geplaatst, maar ook de stoeltjes buiten de dug-outs zijn vervangen. De nieuwe stoeltjes zijn geplaatst op een roestvrije constructie en vastgezet op een betonnen fundering. Verzorgd door René Faber, Renze van Zandbergen en Jan Veen. Ook in kleedkamer 10 zijn een aantal selectiespelers met begeleiding bezig geweest om de ruimte op te knappen.

Het eerste elftal
De eerste trainingen onder leiding van nieuwe hoofdtrainer Jeroen van den Berg hebben al plaatsgevonden. De selectie, bestaande uit veel bekende gezichten van vorig seizoen met een aantal nieuwe en teruggekeerde spelers, hebben de eerste wedstrijdminuten al gemaakt. De oefenwedstrijd tegen gemeentegenoot REAAL Dronten eindigde in 2-1 voor de Drontenaren. Op dinsdag 30 augustus werd er in Biddinghuizen geoefend tegen Elburg, dit werd 0-1. De selectie van BAS, onder leiding van nieuwe trainer Jeroen van den Berg, wisten de twee bekerwedstrijden wel te winnen. Door de ruime overwinningen op Lelystad ’67 (0-7) en Kampen (6-1) is BAS in ieder geval door in de volgende ronde van de bekercompetitie. Op 24 september aanstaande zal de eerste competitiewedstrijd worden gespeeld, in Biddinghuizen tegen EZC ’84 uit Epe.

Introductie nieuwe hoofdtrainer
Jeroen van den Berg is 50 jaar, woont in Espel en is docent lichamelijke opvoeding. Naast leuke dingen doen met dochter Veerle (16) en zoon Finn (14) houdt Jeroen van sport in algemeen, hardlopen en tennis/padel beoefent hij zelf het meest. We stelde Jeroen een aantal vragen:

Jeroen over zijn trainerscarrière: ‘In de afgelopen 13 jaar was ik trainer bij verschillende clubs. De eerste 2 jaar als hoofdtrainer van Urk A1 (2e divisie) en daarna 4 jaar assistent-trainer bij het 1e elftal (hoofdklasse). Vervolgens 2 jaar als hoofdtrainer bij DESZ (3e en 2e klasse), in het eerste jaar mochten we het jaar bejubelen met een kampioenschap. Tevens 2 jaar assistent trainer bij Flevo Boys 1 (hoofdklasse) en nog 1 jaar als hoofdtrainer bij SC Emmeloord (2e klasse). Door privéomstandigheden heb ik vorig jaar gekozen voor een sabbatical.’

Jeroen over het eerste elftal: ‘We zijn nu 5 weken bezig in de voorbereiding en het bevalt mij uitstekend. We hebben een mooie groep bij elkaar en we maken ons nu klaar voor de eerste competitiewedstrijd tegen EZC ‘84. Er wordt prima getraind, de sfeer is goed. In de oefenwedstrijden was het doel om ritme op te doen en om de spelersgroep een conditionele prikkel te geven. Ondertussen wordt gewerkt aan de speelwijze.

Ik verwacht dat ik een selectie heb die zich als team gaat presenteren, zowel in als buiten het veld. In de competitie zitten een aantal onbekende teams, dus over hen kan je nog niets zeggen. Elke wedstrijd gaan we voor de drie punten en we gaan voor het hoogst haalbare.’

Jeroen over BAS: ‘Ik vind BAS een hele warme vereniging. Er zijn bij BAS veel vrijwilligers op de been en zij doen allemaal hun best om er iets moois van te maken. In de omgang met het bestuur, spelers, begeleiding, supporters en vrijwilligers is het erg plezierig bij de club.’

Financieel
Financieel staat we er goed voor maar helaas heeft onze huidige penningmeester reeds aangegeven zijn termijn niet te verlengen dus daar hebben we vanaf de ALV van november 2022 een grote uitdaging. De post binnen het bestuur verdiend volle aandacht en voorbereidingen alsmede kennis van zaken. Ook deze functie zal een gedegen vervang(st)er verlangen.

Tot slot
Als er vragen zijn of je wenst meer informatie, schroom dan niet om te mailen naar informatie@basvoetbal.nl of spreek één van de bestuursleden aan. Ook de kopjes koffie met de voorzitter zijn weer ingepland. Elke oneven weken op donderdagavond vanaf 19.30 uur staat de deur van de bestuurskamer voor een kopje koffie met Herman. De eerstvolgende keer is donderdag 29 september.

Namens het voltallige bestuur wens ik vanaf deze plek iedereen een fijn, sportief, gezond en gezellig seizoen 2022 – 2023 toe.
Herman Stegeman
Voorzitter BAS Voetbal

BAS Voetbal Biddinghuizen
Kantine "Het Bastion"
Sportpark "De Schelp"
Sportlaan 36
8256 CE Biddinghuizen
tel. 0321-331943

Privacy Policy voor leden

© 2001 - 2024 - BAS Voetbal Biddinghuizen