BAS Voetbal De Parel van de Polder

Met beide benen op de grond

zondag 19 september 2004
Met beide benen op de grond

Na de 0-2 nederlaag tegen Unicum uit Lelystad, staat BAS weer met beide benen op de grond. In een slechte wedstrijd moest BAS vooral de oorzaak bij zichzelf zoeken.

Trainer Kragt kende vooraf niet al te veel problemen in de selectie. Alleen Ferry van Dekken en Ferry Kamps ontbraken. Waar iedereen verwacht had dat BAS de lijn van de laaste weken door zou zetten, gebeurde dit niet.

BAS startte mak aan de wedstrijd en oogde vooral niet scherp. Te makkelijk werden de persoonlijke duels verloren. Unicum stelde hier niet al te veel tegen over en het was dan ook vooral te danken aan de tegenstander dat BAS het de eerste helft niet al te moeilijk kreeg. Ondanks dit alles waren de grootste kansen wel degelijk voor BAS. Marco Lek had tot 2 maal toe de openingstreffer op zijn schoen maar zag zijn schoten voor langs en over gaan.

Vlak voor rust leek BAS op voorsprong te komen maar scheidsrechter Slijkhuis floot Gerjan Westerhof af voor buitenspel, ondanks een niet vlaggende grensrechter.

Deksel op de neus
In de 2e helft leek BAS aan te zetten en kreeg dan ook kansen. In de eerste 10 minuten van de 2e helft leek de ploeg definitief wakker te zijn. Unicum werd vastgezet op eigen helft en kwam moeilijker tot voetballen. Toch moest doelman Schaap weer handelend optreden en hield BAS de 0-0 vast. Gerjan Westerhof schoot tot 2 maal toe op de paal en ook Louis de Koeier was dicht bij de 1-0. Na 10 minuten zakte de ploeg echter weer terug.

Uiteindelijk kreeg BAS de rekening gepresenteerd voor het slappe voetbal van zaterdagmiddag. Via een vlotte counter scoorde Unicum de 0-1 een doelpunt waar niks op af te dingen viel. BAS probeerde de bakens nog te verzetten, maar was te laat. Marco Westerhof, Louis de Koeier en Gerjan Westerhof waren dicht bij de gelijkmaker, maar uiteindelijk gooide Unicum de deur op slot. Wederom via een slimme counter profiteerde de ploeg uit Lelystad van de ruimte achterin bij BAS en stelde de winst definitief veilig.

Zeer teleurgesteld
Trainer Kragt was na afloop zeer teleurgesteld: "Het is geen moment een polderderby geweest. Wij speelden veel te slap en kunnen ons deze nederlaag dan ook volledig onszelf aanrekenen. Waar we vorige week de druk wel konden zetten op de achterhoede van Vierhouten, lukte dat vandaag niet", aldus de trainer.

Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen DSV die ongeslagen bovenaan staat. Winst zou BAS weer op het goede spoor zetten.

Webredactie BAS-Voetbal

BAS Voetbal Biddinghuizen
Kantine "Het Bastion"
Sportpark "De Schelp"
Sportlaan 36
8256 CE Biddinghuizen
tel. 0321-331943

Privacy Policy voor leden

© 2001 - 2024 - BAS Voetbal Biddinghuizen