BAS Voetbal De Parel van de Polder

BAS JO19-1 - ASV Dronten A2

6 - 0 (2 - 0)

Competitie
Zaterdag 15 maart 2014 (12:00)
Za. 15-3-2014 (12:00)
De Schelp Biddinghuizen

Eindelijk de baas in derby

zaterdag 15 maart 2014

Het is BAS A1 zaterdagmiddag eindelijk gelukt om de baas te zijn over asv Dronten A2. In een eenzijdig duel kwam BAS geen seconde in de problemen, resulterend in een 6-0 overwinning. Gezien de andere uitslagen in de competitie een hele nuttige zege.

De titel ‘best of the rest’. Dat is waar BAS A1 dit seizoen nog voor strijdt. Lijstaanvoerder Sparta Nijkerk is te ver weg om nog bij te halen, dus is het zaak om tweede te worden. In de strijd om die positie moest de ploeg zaterdag afrekenen met buurman en angstgegner asv Dronten A2. Eerder dit seizoen eindigde het eerste competitietreffen in een 4-4 gelijkspel, terwijl asv Dronten in het bekertoernooi na een strafschoppenserie te sterk bleek. Twee ontmoetingen, nog niet gewonnen.

Zaterdag bleek echter alles anders. Asv Dronten was gehavend, moest veel spelers van elders halen en dat was te zien aan het veldspel. BAS was de baas, bleef ook negentig minuten de baas en dit resulteerde al rap in een openingstreffer. Stefan Timmerman passeerde een speler en bedacht zich niet. Hij haalde snoeihard uit, de keeper kansloos latend: 1-0. Daar waar asv Dronten machteloos was, speelde BAS niet haar beste spel. Het had de bezoekers al voor de rust op de slachtbank kunnen leggen, maar was daar niet toe in staat. Het spel was slordig, het vrijlopen matig, waardoor BAS tot weinig kansen kwam.

Een mooie vrije trap van aanvoerder David van Dijk bracht het verschil uiteindelijk wel naar twee, waarna het wachten was op meer. Na de rust speelde BAS wel iets beter, kwam het tot de nodige kansen en maakte het uiteindelijk nog vier goals. Eerst tekende Rudo Timmerman voor nummer drie, vervolgens maakte Stefan Timmerman zijn tweede van de middag, waarna het slotakkoord was voor Niels Mangnus en Maurice Janssen. De twee pikten ook beide een goal mee, de laatste twee van de middag.

Als BAS wat meer had kunnen laten zien, dan had de score nog velen malen hoger uit kunnen vallen. Tien goals had zeker gekund, maar de ploeg van trainer Overeem speelde niet haar beste spel. De intentie was er, de uitvoering liet echter nog wel wat te wensen over. Maar al met al boekte BAS een prima zege, waardoor het ook nog eens uitliep in de strijd om plaats twee. Swift verloor namelijk met 1-6 van Sparta Nijkerk, terwijl DVS verloor van FC Horst. De voorsprong op nummer drie Zeewolde is zes punten.

Aankomende zaterdag gaat BAS op bezoek bij poldergenoot Lelystad’67. Het duel in Lelystad begint om 14.30 uur. Tot dan!

Doelpunten BAS:
NaamDoelpunten
Stefan Timmerman2
David van Dijk1
Maurice Jansen1
Niels Mangnus1
Rudo Timmerman1
statistieken worden geladen..........
BAS Voetbal Biddinghuizen
Kantine "Het Bastion"
Sportpark "De Schelp"
Sportlaan 36
8256 CE Biddinghuizen
tel. 0321-331943

Privacy Policy voor leden

© 2001 - 2024 - BAS Voetbal Biddinghuizen