BAS Voetbal De Parel van de Polder

Harde 't F5-BAS JO9-3

2 - 2

Competitie, zaterdag 4 april 2015 (08:45)
Schenk Oost Bovenweg 8 't Harde

Zwaar bevochten gelijkspel in 't Harde

zaterdag 4 april 2015

Dankzij doelpunten van Jesse en Pepijn heeft BAS F3 na een 2-0 achterstand tegen 't Harde F5 alsnog gelijkgespeeld.

Het gelijkspel was zwaar bevochten. Net als wij vandaag versterking hadden met Jesse en Pepijn van F4 had ook 't Harde F5 twee toppers van de eigen F2 opgesteld. Met name de keeper was niet alleen groot maar ook erg goed en daardoor bijna niet te passeren zoals bleek tijdens de wedstrijd.
In de opstelling moesten we iets omzetten omdat we zonder Lars en Djairo speelden. Joey ging achterin spelen met Lieke en deed dat opnieuw voortreffelijk. Pepijn en Jesse kwamen ons middenveld versterken.
BAS F3 begon goed en met overwicht. Steeds weer ontstonden kleine en ook wel grotere kansen. Maar wat Hidde, Jesse en Roos ook probeerden, de bal wilde er niet in. Uit alle standen wist de keeper van 't Harde de ballen uit het doel te ranselen.
Maar geleidelijk in de eerste helft kwam 't Harde er een paar keer gevaarlijk uit. Eén keer wist hun snelle spits uit zo'n uitbraak te scoren. Met een schuiver liet hij Shirley kansloos.
In de rust hebben we de tactiek nog eens goed doorgesproken. Eigenlijk was het simpel, we moesten gewoon ons best blijven doen en hopen dat de bal er toch een keer in zou vliegen. Jesse ging in de spits spelen in plaats van Hidde en Shirley bleef gewoon keepen.
Na de spelhervatting zorgde ongelukkig balverlies op het middenveld ervoor dat de snelle spits van 't Harde vrij baan had naar de goal en hij maakte geen fout, 2-0 dus. Kort daarop wist Shirley met een knappe redding de derde tegengoal te voorkomen.
Daarna rechtte BAS F3 de rug en werd daarbij met name geholpen door onze gastspelers. Het laatste kwartier was voor ons. Onder leiding van Jesse en Job bleef BAS aanvallen en het doel van 't Harde bestoken. Uiteindelijk had Jesse succes, uit de draai scoorde hij handig 1-2.
Kort daarop viel ook al de 2-2. Opnieuw een schot van Jesse wist de keeper niet vast te houden. De terugspringende bal werd door Pepijn slim in de uiterste hoek getikt.
Voor F3 was dit het signaal om alsnog vol voor de winst te gaan. Sam van Eck bleef als enige achterin spelen en ook Pepijn schoof mee naar voren. Maar in de afronding bleven we ongelukkig, met name Hidde en ook Job. Een machtig schot van Jesse ging richting de kruising, maar opnieuw wist de keeper ook deze bal nog net corner te tikken.
Helaas voor ons twee punten verspeeld, maar om te kijken was het een heel mooie wedstrijd. Zeker ook knap om na een 2-0 achterstand niet de moed te laten zakken, maar alsnog gaan voor een gelijkspel. Complimenten daarvoor.
Haijo

Doelpunten BAS:
NaamDoelpunten
Jesse Lek1
Pepijn Schrijvers1
BAS Voetbal Biddinghuizen
Kantine "Het Bastion"
Sportpark "De Schelp"
Sportlaan 36
8256 CE Biddinghuizen
tel. 0321-331943

Privacy Policy voor leden

© 2001 - 2022 - BAS Voetbal Biddinghuizen
Realisatie: Internetcommissie
Sybit | Software op Maat