BAS Voetbal De Parel van de Polder

BAS JO9-1-ASV Dronten F5

8 - 5 (4 - 1)

Competitie, zaterdag 5 december 2015 (10:00)
De Schelp Biddinghuizen

Mooi cadeau als afsluiting!

zaterdag 5 december 2015

Vandaag stond de laatste competitiewedstrijd van de najaarscompetitie op het programma. Asv Dronten F5 was de laatste tegenstander. Deze wedstrijd werd 2 weken geleden nog afgelast maar vandaag waren de weergoden ons beter gezind. Theoretisch gezien kon Dronten nog naast de F1 komen maar dan moest het wel winnen vandaag. Zover kwam het niet want met veel strijd werd er uiteindelijk een 8-5 overwinning behaald op buurman Dronten.

Met een compleet team konden we om 10 uur aan de wedstrijd beginnen. We begonnen met de volgende opstelling: Jarno in het doel; Simon en Joey in de verdediging; Sam, Job en Jesse op het middenveld en Pepijn mocht het in de spits proberen vandaag. Djairo, Daimian en Benjamin begonnen als reserve.
De laatste weken mistten we een beetje de strijd die er geleverd werd maar daar was vandaag totaal geen sprake van. Vanaf het beginsignaal was BAS gretig en Dronten kwam totaal niet in het spel voor. BAS had de wind in de rug en Dronten stond met de rug tegen de muur. Er stond voor onze jongens wat op het spel, dat was duidelijk. Er werd goed gecombineerd en de ballen kwamen op de juiste plek. Mooi om te zien! Jesse, Job en Pepijn wisten elkaar goed te vinden en het was Pepijn die de dikverdiende 1-0 binnen schoot. Dit was nog maar het begin. BAS bleef aanvallen. Een corner van Sam belandde bij Jesse maar die schoot in het zijnet. Sam wist Jesse even later met een prachtige pass te bereiken. Jesse twijfelde niet en schoot koelbloedig de 2-0 binnen. Hierna kwam Djairo in de ploeg voor Simon, Daimian voor Joey en Benjamin voor Sam. De Biddinghuizer storm was nog niet gaan liggen en Benjamin speelde de bal naar Pepijn. Pepijn die zijn taak in de spits goed vervulde want hij legde de bal er wederom in,3-0. Wat een weelde! De koek was nog niet op want even later was het Job die met een bekeken afstandsschot de 4-0 binnen schoot! Jarno had tot dit moment nog geen bal in de handen gehad. Toch moest hij één keer de bal uit het net vissen. Onze wervelwind Daimian was iets te enthousiast mee naar voren gegaan waardoor er achterin ruimte ontstond. Dronten maakte dankbaar gebruik en kon zo de 4-1 achter Jarno schieten.

Met een royale voorsprong konden we dus aan de tweede helft beginnen. Jarno wisselde met Daimian van positie. Ondanks dat we nu met tegenwind speelden bleef BAS er gewoon voor gaan. Uit een schitterende combinatie bereikte Jesse Benjamin. Die passte door naar wie anders dan Pepijn en zo was het alweer raak,5-1. Benjamin kon zich vandaag de assistenkoning noemen want opnieuw bereikte hij Pepijn. En opnieuw was het raak,6-1. Ongekend! Toch leek het erop dat nu het meeste kruit verschoten was. Asv Dronten gaf zich nog niet gewonnen en kreeg meer kansen. Djairo en Jarno moesten achterin alle zeilen bijzetten. Jarno speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen. Als ze hem al voorbij kwamen dan kwamen ze hem nog wel een keer tegen! Klasse kerel! Djairo en Daimian daarentegen hadden vandaag wat meer moeite om in het ritme te komen. Kan een keer gebeuren mannen, volgende keer lukt alles wel naar wens! Daimian wilde op een gegeven moment de bal bal uitschieten maar stond een heel eind naast het doel. Zijn uittrap belandde precies in de voeten van een speler van Asv Dronten. Ongehinderd schoot deze de 6-2 binnen. Nog niets aan de hand. Toch begonnen we ons een beetje zorgen te maken toen het ook nog 6-3 werd. Gelukkig hadden we nog steeds Pepijn in de spits staan en lag even later de bal er weer aan de goede kant in,7-3. Zijn vijfde van de dag!Simon kwam weer in de ploeg voor Job, Joey mocht Pepijn vervangen en Sam kwam er in voor Jesse. Na deze wissels leek de F1 het spoor echt een beetje bijster. Asv Dronten zette er nog een tandje bij en BAS keek machteloos toe. En zo kon Dronten steeds dichterbij kruipen. Eerst werd het 7-4 en we kregen het pas echt benauwd toen het 7-5 werd. Daarom besloten we om in te grijpen. Joey werd weer achterin gezet en Djairo werd uit voorzorg naar de kant gehaald voor Jesse. Joey die misschien niet zo vaak genoemd wordt maar die wel een zekerheidje achterin is. Dit bleek uiteindelijk een goede zet want hierna stond alles weer goed op zijn plaats en kon Sam na weer een pass van Benjamin de 8-5 binnen schieten.

Het was een hele spannende wedstrijd. Over beide helften gezien was de F1 de terechte winnaar! Met deze wedstrijd zit voor de F1 de najaarscompetitie erop. De F1 die prima gepresteerd heeft in deze competitie. Iets wat we misschien vooraf niet hadden verwacht. Van de 11 gespeelde wedstrijden zijn er 9 gewonnen en 2 verloren. Er zijn in de competitie 58 doelpunten gescoord en we hebben er 23 tegen gekregen. Door dit resultaat eindigt de F1 hoogstwaarschijnlijk op een keurige 2e plaats. Hoogstwaarschijnlijk zegt ondergetekende want Zwart-Wit '63 F3 zou nog op gelijke hoogte kunnen komen. Dan moeten ze wel de inhaalwedstrijd tegen Swift '64 F2 met meer dan 3 doelpunten verschil zien te winnen.

Als beloning zijn de mannen nog getrakteerd op een chocoladeletter en een mooie medaille voor het behalen van dit resultaat!
Sico Oerlemans

Doelpunten BAS:
NaamDoelpunten
Pepijn Schrijvers5
Jesse Lek1
Job van den Bos1
Sam Dodde1
BAS Voetbal Biddinghuizen
Kantine "Het Bastion"
Sportpark "De Schelp"
Sportlaan 36
8256 CE Biddinghuizen
tel. 0321-331943

Privacy Policy voor leden

© 2001 - 2022 - BAS Voetbal Biddinghuizen
Realisatie: Internetcommissie
Sybit | Software op Maat