BAS Voetbal De Parel van de Polder

BAS JO9-1-Swift '64 F1

2 - 6 (1 - 5)

Vriendschappelijk, zaterdag 6 februari 2016 (10:00)
De Schelp Biddinghuizen

Er is hoop!

zaterdag 6 februari 2016

Vandaag stond de wedstrijd tegen Swift '64 F1 op het programma. Op papier een loodzware tegenstander. Swift'64 F1 is namelijk gepromoveerd naar de 1e klasse terwijl onze eigen F1 het in de 2e klasse gaat proberen. Met een compleet team konden we aan de wedstrijd beginnen. We begonnen met Daimian in het doel. Sam en Joey in de verdediging. Simon, Job en Jesse op het middenveld en Pepijn in de spits.

Vanaf het begin was het al duidelijk dat Swift het overspelen naar elkaar beter in de vingers had. Daar lag vandaag het grote verschil. Toch speelde onze F1 helemaal zo slecht nog niet en kreeg het ook de nodige kansen. Bij Swift liepen 2 jongens die qua niveau boven de rest uitstaken. Van hen kwam dan ook het meeste gevaar. Door deze 2 spelers kwam Swift dan ook op een 0-1 en 0-2 voorsprong. Toch liet Bas de koppies niet hangen en vanaf de aftrap na de 0-2 soleerde Job door de Swift defensie naar de 1-2 aansluitingstreffer. Swift nam het heft weer in handen en kon zo uitlopen naar een royale 1-5 voorsprong. Toch had Swift het nog behoorlijk lastig want achterin stonden Sam en vooral Joey een berepartij te verdedigen. Het probleem bij onze F1 ligt vooral op het middenveld. Als Bas in de aanval is,is er niets aan de hand(behalve het op tijd overspelen) maar zodra Bas de bal verliest blijven de middenvelders hangen. Jarno was ondertussen in de ploeg voor Sam gekomen en Benjamin voor Jesse. Jarno en Benjamin vielen prima in. Jarno stond zijn mannetje in de verdediging en Benjamin die als middenvelder zijn taak wel begreep. Onze F1 had echt wel mogelijkheden maar het bleef bij gemiste kansen van Pepijn, Simon en Job.

Bij een 1-5 ruststand maakten de leiders duidelijk dat er meer overgespeeld moest worden. Er werd afgesproken dat we voor onszelf de teller weer op nul zetten en gewoon weer opnieuw zouden beginnen. Dat pakte goed uit.
Sam begon nu op de plaats van Joey en Jesse nam de plaats van Job over. Kanttekening bij dit alles was wel dat Swift zijn beste speler op doel had gezet. Het spel ging nu meer gelijk op en beide teams kregen best wel kansen. Een super keepende Daimian zorgde met katachtige reflexen ervoor dat hij zijn doel zo goed als schoon hield. Zo goed als want Daimian hoefde in de 2e helft maar één keer de bal uit het net te vissen. Uit een corner scoorde Swift de 1-6. Benjamin moest uit nood weer even naar de kant omdat hij de bal keihard tegen zijn hoofd kreeg. Job mocht het overnemen. Kansen kwamen er toch ook weer aan de kant van Bas. Vooral de corners van Pepijn en Simon waren gevaarlijk. Uit één van deze corners schoot Sam knalhard de 2-6 binnen.

Benjamin was weer in het veld gekomen. Joey was voor Pepijn in het veld gekomen. Joey kreeg ook nog een paar kansen maar helaas lukte het hem niet om de bal in het net te prikken.

Met een 2-6 overwinning gingen de Wit - Blauwen uiteindelijk naar huis. Een 2e helft waarin Bas toch zijn mannetje had gestaan. Er is dus hoop voor het vervolg al moet er wel op een aantal punten getraind gaan worden!

MAN OF THE MATCH!

Vanaf deze week wordt er door de leiders na afloop van iedere wedstrijd een Man of the match gekozen. De eerste man of the match is Joey geworden! Hij speelde vandaag een puike wedstrijd. Zowel achterin als voorin heeft vandaag duidelijk zijn steentje bijgedragen! Door de titel man of the match mag Joey volgende week de aanvoerdersband dragen. Zo komt er iedere wedstrijd weer een nieuwe man of the match uit de bus zodat ze allemaal een keer aan de beurt komen!

Volgende week begint de competitie voor de F1 met een uitwedstrijd tegen Asv Dronten F2.


Sico Oerlemans

Doelpunten BAS:
NaamDoelpunten
Job van den Bos1
Sam Dodde1
BAS Voetbal Biddinghuizen
Kantine "Het Bastion"
Sportpark "De Schelp"
Sportlaan 36
8256 CE Biddinghuizen
tel. 0321-331943

Privacy Policy voor leden

© 2001 - 2022 - BAS Voetbal Biddinghuizen
Realisatie: Internetcommissie
Sybit | Software op Maat