BAS Voetbal De Parel van de Polder

BAS JO11-1 - Swift '64 JO11-1

2 - 5

Competitie
Zaterdag 12 oktober 2019 (09:00)
Za. 12-10-2019 (09:00)
De Schelp Biddinghuizen

Progressie..

zaterdag 12 oktober 2019

Zaterdag 12 oktober stond de wedstrijd tegen Swift’64 JO11-1 op het programma. In de beker was het ook al tot een ontmoeting gekomen tussen beide teams en toen was het Swift dat met ruime cijfers wist te winnen. Het was dus duidelijk, het zou een lastige wedstrijd worden voor de jongens van B.A.S.
Na een gepassioneerde toespraak van Floris in kleedkamer 8 leken de jongens er klaar voor te zijn. Vandaag zou er recht moeten worden gezet wat in Swifterbant zo ontzettend mis ging en het begin was dan ook veelbelovend. B.A.S. was fel in de duels, speelde goed samen en creëerde een aantal goede mogelijkheden. Opmerkingen vanaf de kant over wat de jongens gegeten hadden, gaven aan dat het prima was. Toch was het Swift dat na 11 minuten op voorsprong kwam. Een goede actie van de nummer 4, de smaakmaker aan de kant van Swift en de bal rustig in het hoekje geprikt; 0-1. Een flinke domper voor de jongens, want het spel was alleraardigst.

Bij de eerste drinkpauze gaven zowel begeleiding als spelers aan dat het gevoel goed was. Een paar kleine aanwijzingen en de jongens gingen door waar zij waren gebleven, met als resultaat de 1-1. Een onderschepping op rechts, bal voor de goal, één keer verlengen en het was Sam die als eindstation fungeerde. Prima goal over een aantal schijven; 1-1 en gelijk rust.

In de rust was het al duidelijk dat een uitstekend voetballend Swift steeds meer grip kreeg op de wedstrijd, met nummer 10 als hoofdrolspeler. De constante beweging, met name op het middenveld, was lastig te bespelen en in de rust werd daar dan ook wat aandacht aan besteed. Aan Jurre de taak om de nummer 10 goed in de gaten te houden en te zorgen dat hij minder vrijheid kreeg.

Na rust was het Swift’64 dat nadrukkelijk de overhand kreeg en het betere van het spel liet zien. Dit resulteerde al snel in de 2-1 en ook de 3-1 liet niet lang op zich wachten. Waar het samenspel van de jongens van B.A.S. de eerste helft een dikke voldoende was, leek de paniek wat toe te slaan. Ondanks dat werden er toch een drietal megakansen bij elkaar gespeeld. De verdedigende lijn van Swift’64 stond zo hoog, dat vrijwel elke lange bal van B.A.S. kant een kans opleverde. Een goal kon haast niet uitblijven en die kwam er dan ook. De actie van Kevin op links, een goede voorzet naar Thijs die de bal (bewust??) doorspeelde naar Nik. Een prima gepositioneerde Nik hoefde de bal alleen nog maar binnen te werken. Voor Nik een peulenschil; 2-3. Kon het dan nog?

De ruimtes op het veld werden steeds groter, iets wat er voor zorgde dat het voor de jongens van B.A.S. nauwelijks nog was te belopen. Het gat tussen de linies (aanval/middenveld/verdediging) werd té groot en dat resulteerde in een aantal snelle counter van Swift. Het werd 2-4 en snel daarna 2-5. Zonde want, al is Swift uiteindelijk de terechte winnaar, 2-5 is ietwat geflatteerd.

Voor de komende 2 weken staat er geen competitie op het programma, maar zaterdag zal er geoefend worden in Dronten tegen ASV Dronten JO11-2 om 9 uur. Tot dan!Doelpunten BAS:
NaamDoelpunten
Nik Verkuyl1
Sam Hessel1
statistieken worden geladen..........
Teamspirit
Teamspirit
BAS Voetbal Biddinghuizen
Kantine "Het Bastion"
Sportpark "De Schelp"
Sportlaan 36
8256 CE Biddinghuizen
tel. 0321-331943

Privacy Policy voor leden

© 2001 - 2024 - BAS Voetbal Biddinghuizen