BAS Voetbal De Parel van de Polder

Op zoek naar een gat

vrijdag 30 november 2018

BAS gaat zaterdagmiddag op bezoek bij nummer zeven Hattem. Na twee winstpartijen kunnen de Biddinghuizenaren een gat slaan richting de onderste regionen, maar dan is een zege wel nodig. Tegenstander Hattem zal de winstpartij van afgelopen week tegen Zalk (1-2) een vervolg willen geven.

Het vlaggenschip raakte de laatste weken in vorm. Begin november werd er nog met 0-1 verloren van Hatto Heim, maar daarna volgden er twee winstpartijen. Eerst werd Swift '64 met 1-2 verslagen en een week later ging CSV '28 over de knie. Vooral in die wedstrijd toonde BAS aan niet bij de ondersten van deze klasse te horen, al werd het uiteindelijk slechts 1-0. Toch werd die partij meer dan terecht gewonnen. Na negen wedstrijden staan de Biddinghuizenaren op een keurige vijfde plaats, al zijn de verschillen nog klein. Het gat naar nummer twee Zwolsche Boys bedraagt drie punten, terwijl nummer twaalf DSV '61 ook maar drie punten minder heeft.

Tegenstander Hattem zit een beetje in hetzelfde schuitje als BAS. De geelhemden staan op dit moment op een zevende plaats en daarom kan het voor die ploeg nog beide kanten op vallen. Vorige week zette Hattem wat dat betreft een prima stap, door in blessuretijd te winnen bij Zalk. Het leek aan de IJssel te eindigen in 1-1, maar door een goal van invaller Bram de Boer gingen de punten toch mee naar huis: 1-2. Hattem staat daardoor op een puntentotaal van dertien.

BAS en Hattem kwamen elkaar, voor zover de statistieken reiken, nog niet zo vaak tegen. Hattem was eerder een zondagvereniging, waardoor de clubs elkaar pas sinds vorig seizoen in competitieverband tegenkomen. In totaal zijn er drie wedstrijden bekend en daarvan won BAS er eentje. Die overwinning dateert uit het seizoen 2012-2013, toen er in Hattem een oefenwedstrijd op het programma stond. Door goals van Tom Drent (twee), Freddy Doppenberg, Rick Aernaudts, Mark Schaap, Kay-Marnix Oomen en Jeroen Boshuizen werd het liefst 2-7.

Door de zeges van de laatste weken krijgt BAS zaterdag de kans om een gat te slaan naar de ondersten, zodat het zichzelf richting de winterstop iets meer lucht verschaft. Dat geldt ook voor Hattem. De wedstrijd tussen Hattem en BAS begint zaterdag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Steen. Fijne wedstrijd!

BAS Voetbal Biddinghuizen
Kantine "Het Bastion"
Sportpark "De Schelp"
Sportlaan 36
8256 CE Biddinghuizen
tel. 0321-331943

Privacy Policy voor leden

© 2001 - 2022 - BAS Voetbal Biddinghuizen
Realisatie: Internetcommissie
Sybit | Software op Maat