BAS Voetbal De Parel van de Polder

BAS 1-Advendo '57 1

2 - 1 ( - )

Competitiewedstrijd, zaterdag 22 september 2012 (:)
De Schelp Biddinghuizen

BAS is Advendo knap de baas en wint

zondag 23 september 2012

BAS leek vooraf een moeilijke wedstrijd tegemoet te gaan tegen Advendo ’57, maar niets bleek zaterdagmiddag minder waar. De, tot op dat moment, koploper in de derde klasse B kwam met de verkeerde instelling naar Biddinghuizen, wat keihard werd afgestraft door de Biddinghuizer jongens. Een penalty van Stefan Tolhoek was wel nodig om de drie punten in veilige haven te brengen.

Advendo degradeerde afgelopen seizoen na zeventien jaar uit de tweede klasse. De formatie uit Ederveen kreeg vooraf, en niet geheel onterecht, de stempel als titelkandidaat en maakte dat in de eerste drie wedstrijden meer dan waar. In wedstrijd vier ging het voor de ploeg echter fout, want BAS maakte zaterdagmiddag dankbaar gebruik van een slechte instelling en wedstrijdbeleving bij de tegenstander. BAS overviel de ploeg in de beginfase van de wedstrijd dan ook. Eerst zette Luke van der Burg aanvaller Leroy Staring alleen voor de keeper en even later haalde diezelfde Staring uit op aangeven van Tom Drent. Beide keren al wel gevaarlijk, maar niet doeltreffend.

Na iets langer dan een kwartier moest Advendo de slechte instelling dan toch bekopen. BAS zette opnieuw goed druk op de tegenstander, waardoor Luke van der Burg in balbezit kwam. Die zette op zijn beurt Tom Drent alleen voor de keeper, die kansloos was op de inzet van Drent: 1-0. Advendo leek echter nog steeds niet wakker, want enkele minuten later was Jeroen Boshuizen dichtbij de tweede treffer. Boshuizen kon vanaf de middenlijn frank en vrij doorlopen, niemand pakte hem aan, maar de keeper kon de bal net van zijn voeten plukken. Net voor de rust werden de Ederveeners nog wel een keer gevaarlijk, maar een inzet belandde net naast het doel van keeper Sander Westdijk.

Na de rust leken de rollen omgekeerd. Advendo begon sterker aan het tweede bedrijf dan BAS en dit resulteerde uiteindelijk zelfs in de gelijkmaker van de nieuwkomer in ‘3B’. Door zwak ingrijpen van de Biddinghuizense achterhoede moest Westdijk ingrijpen, maar hij raakte hierbij een speler van Advendo. Penalty, Westdijk kansloos en de stand weer in evenwicht. Diezelfde Westdijk ging even later zelf dom in de fout, door in niet mis te verstane woorden de scheidsrechter duidelijk te maken wat hij van zijn beslissingen vond. Dit kwam de keeper op een gele kaart te staan, een milde straf en een gelukje voor BAS.

Uiteindelijk trok BAS meer dan terecht toch aan het langste eind. Eerst zag Luke van der Burg zijn inzet strandde op de lat, maar even later was BAS van elf meter toch trefzeker. Tom Drent denderde het strafschopgebied van Advendo in en kon alleen door de keeper op onreglementaire wijze gestopt worden. Topscorer en aanvoerder Stefan Tolhoek nam plaats achter de bal en schoot BAS daardoor naar een zeer knappe en belangrijke overwinning. De Biddinghuizenaren maakten zaterdag dankbaar gebruik van de slechte instelling die Advendo op de mat legde en zette het puntverlies van vorige week bij SEH meer dan recht. De aansluiting met de bovenste ploegen is hierdoor gevonden, want het gat met de nieuwe koploper Terschuurse Boys is ‘maar’ drie punten, een overbrugbaar gat.

Volgende week speelt BAS opnieuw een thuiswedstrijd. De ploeg van trainer John Kamphuis neemt het dan op tegen Hatto Heim, een nieuwkomer in de derde klasse B. De wedstrijd op Sportpark De Schelp begint aanstaande zaterdag om 14.30 uur. Komt allen!


Doelpunten BAS:
NaamDoelpunten
Stefan Tolhoek1
Tom Drent1
BAS Voetbal Biddinghuizen
Kantine "Het Bastion"
Sportpark "De Schelp"
Sportlaan 36
8256 CE Biddinghuizen
tel. 0321-331943
© 2001 - 2022 - BAS Voetbal Biddinghuizen
Realisatie: Internetcommissie
Sybit | Software op Maat