BAS Voetbal De Parel van de Polder

DSV '61 1-BAS 1

1 - 3 (1 - 2)

Competitie, zaterdag 6 oktober 2012 (:)
De Haere Haerderweg 19 Doornspijk

Met drie punten op zak aan de stamppot

zondag 7 oktober 2012
Met drie punten op zak aan de stamppot

Een goede teamprestatie was voor BAS zaterdagmiddag genoeg om drie punten mee te nemen uit Doornspijk. De ploeg straalde vanaf het beginsignaal uit echt te willen winnen en door doelpunten van Art Drent, Jeroen Boshuizen en Mark Schaap lukte dit ook. DSV scoorde net voor de rust nog wel een keer tegen, waardoor er na negentig minuten een 1-3 eindstand op het scorebord stond.

Vooraf leek het een belangrijke speelronde in de derde klasse B te worden, maar door enkele afgelastingen ging onder andere de kraker tussen SDS ’55 en Advendo ’57 niet door. BAS was er echter van doordrongen dat er wat op het spel stond. Vanaf het eerste moment waren de Biddinghuizenaren bij de les en was het een maatje te groot voor DSV. In het eerste kwartier kreeg BAS al mogelijkheden om de score te openen via Tom Drent en Corné op ’t Hof, maar die lieten dit jammerlijk na. Na een kwartier werd DSV voor het eerst gevaarlijk, maar keeper Westdijk bleek net zo scherp als de andere tien spelers op het veld. Hij redde bekwaam op een Doornspijkse inzet.


foto: Richard Mol - talpafotografie.nl

Nadat ook Luke van der Burg een enorme mogelijkheid om zeep had geholpen, was het drie minuten later wel raak. Art Drent kwam door over links, gaf een voorzet, maar die vloog plots over de DSV-doelman. De bal ging volgens de goed meegelopen leidsman net over de doellijn, waardoor Art Drent zijn eerste doelpunt in BAS 1 kon aantekenen. Zeven minuten later leek BAS de wedstrijd zelfs al vroegtijdig te beslissen. Jeroen Boshuizen werd in stelling gebracht door Mark Schaap en Leroy Staring, Boshuizen kapte nog een Doornspijkse verdediger uit, waarna hij de bal over de keeper tegen de touwen schoot: 0-2.

Op slag van rust toch een verslapping aan de zijde van BAS en dit betaalde zich direct duur uit. Een kopbal van DSV’er Hofmeijer belandde achter keeper Westdijk, zo net voor rust een kleine tegenvaller voor de Biddinghuizenaren. DSV rook door deze opsteker bloed, maar veel onnodige fouten brak de ploeg ook na de rust nog op. BAS bleef rustig doorgaan en had eigenlijk niet veel te duchten van DSV. Leroy Staring was nog het dichtst bij een doelpunt, maar de spits mistte een mooie kans op het derde doelpunt van de middag. Uiteindelijk was het Mark Schaap die de wedstrijd definitief in het slot gooide. De middenvelder schoof de bal op prima en koelbloedige wijze laag voorbij de Doornspijkse doelman.


foto: Richard Mol - talpafotografie.nl


foto: Richard Mol - talpafotografie.nl

DSV raakte nog een keer de paal, BAS mistte nog enkele mogelijkheden op de 1-4, maar het bleef uiteindelijk bij 1-3. BAS drie punten rijker en door de zege van Zeewolde op Terschuurse Boys steeg de ploeg zaterdag naar een tweede plaats in ‘3B’. ’s Avonds werd het goede resultaat gevierd in het dorp tijdens het stampottenbuffet en de aansluitende feestavond. Altijd beter met de drie punten in de tas. Volgende week wacht voor BAS opnieuw een kraker, concurrent SDS komt dan op bezoek. Aanvang op sportpark De Schelp is om 14.30 uur. Komt allen!


foto: Richard Mol - talpafotografie.nlfoto: Richard Mol - talpafotografie.nl

Wouter Foppen

Doelpunten BAS:
NaamDoelpunten
Art Drent1
Jeroen Boshuizen1
Mark Schaap1
BAS Voetbal Biddinghuizen
Kantine "Het Bastion"
Sportpark "De Schelp"
Sportlaan 36
8256 CE Biddinghuizen
tel. 0321-331943

Privacy Policy voor leden

© 2001 - 2022 - BAS Voetbal Biddinghuizen
Realisatie: Internetcommissie
Sybit | Software op Maat