BAS Voetbal De Parel van de Polder

BAS 1-SEH 1

2 - 1 (1 - 1)

Competitie, zaterdag 2 februari 2013 (:)
De Schelp Biddinghuizen

Nipte zege brengt BAS koppositie

maandag 4 februari 2013
Nipte zege brengt BAS koppositie

De hervatting van de competitie is voor BAS zaterdagmiddag direct succesvol verlopen. Op het eigen sportpark De Schelp was de ploeg na een 0-1 achterstand uiteindelijk met 2-1 te sterk voor SEH, waardoor het de koppositie overnam van Zeewolde, dat door een afgelasting niet in actie kwam. “Het was vandaag hard werken, maar gelukkig werd dat uiteindelijk wel beloond. Leuk dat we ook nog koploper zijn”, zegt trainer John Kamphuis op Twitter.

De stap die BAS dit seizoen op mentaal vlak lijkt te maken, was ook zaterdagmiddag weer duidelijk waarneembaar. Vorig seizoen verspeelde de ploeg in wedstrijden tegen laagvliegers als SDS ’55, Otterlo en EFC ’58 nog teveel punten om echt mee te doen en ook aan het begin van het huidige seizoen ging BAS nog wel eens op strijd ten onder. Zo werd er kansloos verloren van De Glind en moest BAS in de uitwedstrijd tegen SEH genoegen nemen met een punt. Zaterdagmiddag was het niveau niet om over naar huis te schrijven, maar ging BAS opnieuw wel weer strijdend aan de haal met de drie punten. Net als in de moeilijke wedstrijden tegen Terschuurse Boys en Stroe.

SEH had BAS eerder dit seizoen het vuur aan de schenen gelegd en leek dat ook in de tweede ontmoeting goed van plan. De beginfase was met wat kleine kansen nog wel voor BAS, maar naarmate de eerste helft vorderde kwam SEH steeds meer in de wedstrijd. BAS was slordig, mistte wat scherpte om echt gevaarlijk te kunnen worden, waardoor de Heerdense ploeg zelf wel tot gevaarlijke momenten kon komen. Op het half uur kwam SEH er over rechts gevaarlijk uit, de voorzet die daarop volgde werd tussen twee Biddinghuizense verdedigers doeltreffend afgerond: 0-1. Een reden voor BAS om de rem die op de ploeg leek te zitten, wat op te laten komen. Al snel volgde daardoor een kans voor Rick Aernaudts, maar alleen voor het doel wist hij de Heerdense doelman niet te verschalken.Dat BAS wat meer gas gaf, resulteerde twee minuten later al in een strafschop wegens vasthouden. Aanvoerder en topscorer Stefan Tolhoek ging zoals gebruikelijk achter de bal staan en schoot zijn ploeg langszij. Tom Drent was op slag van rust nog dichtbij de 2-1, maar zijn schot belandde op de paal. Na de rust begon het vlaggenschip iets feller. SEH was nog niet gevaarlijk geweest, of BAS had daardoor de broodnodige voorsprong al te pakken. Moeilijk ging het, maar Danny Mol wist in twee keer de bal achter de doelman te krijgen en maakte daarmee- zo naar later bleek- de winnende treffer. SEH werd na deze tik steeds slordiger, maar echt profiteren kon BAS daar niet van. De ploeg was zelf onzorgvuldig en zag daarnaast een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel. SEH drong in de slotfase wel aan, maar keeper Westdijk capituleerde niet meer, waardoor BAS opnieuw een zege kon bijschrijven.Qua spelbeeld geen beste prestatie van BAS, maar opnieuw een thuisoverwinning. De Schelp lijkt dit seizoen een bijna onneembare vesting te zijn geworden, want op eigen veld verspeelde de ploeg nog geen enkel punt. Doordat Zeewolde zaterdag niet in actie kwam en Advendo ’57 op bezoek bij Hatto Heim twee punten verspeelde, is BAS koploper in de reguliere stand en daarnaast ook in de stand om de tweede periode. Met nog twee wedstrijden in de periode bedraagt de voorsprong op Terschuurse Boys twee punten, drie ploegen volgen op vijf.

Volgende week speelt het eerste vriendschappelijk uit bij Elspeet (14:00 uur), waarna over twee weken de kraker bij Advendo ’57 wacht. Komt allen naar Ederveen en steun het vlaggenschip in de strijd om de koppositie en de tweede periode. Aanvang over twee weken is om 15:00 uur!

Wouter Foppen
foto's: Talpafotografie.nl

Doelpunten BAS:
NaamDoelpunten
Danny Mol1
Stefan Tolhoek1
BAS Voetbal Biddinghuizen
Kantine "Het Bastion"
Sportpark "De Schelp"
Sportlaan 36
8256 CE Biddinghuizen
tel. 0321-331943

Privacy Policy voor leden

© 2001 - 2022 - BAS Voetbal Biddinghuizen
Realisatie: Internetcommissie
Sybit | Software op Maat