BAS Voetbal De Parel van de Polder

BAS hervat competitie in Hattem

vrijdag 1 maart 2013

BAS speelt zaterdagmiddag voor het eerst in 2013 als koploper een competitiewedstrijd in de derde klasse B. De ploeg van trainer John Kamphuis reist af naar Hattem, om het daar op te nemen tegen laagvlieger Hatto Heim. In de heenwedstrijd eerder dit seizoen had BAS geen kind aan de Hattemse ploeg, op De Schelp werd het 4-1.

Nadat BAS begin februari de koppositie overnam van poldergenoot Zeewolde, is de ploeg in competitieverband niet meer in actie geweest. Zeewolde nam het vorige week in een inhaalduel nog wel op tegen EFC ’58 uit Ermelo, waarin het na een matige wedstrijd met 1-0 verloor van de Ermeloërs. Hierdoor is BAS nu ook op verliespunten de lijsaanvoerder, met twee punten voorsprong op de Zeewolde en Advendo ’57. Zelf kon BAS als koploper geen wedstrijd meer winnend afsluiten. Tweemaal werd er in vriendschappelijk verband gespeeld, twee keer werd de overwinning niet over de streep getrokken. Vierdeklasser Elspeet hield de ploeg op 5-5, terwijl SVI –uitkomend in ‘3C’- met 6-1 over BAS heen walste.

Hatto Heim speelde haar laatste wedstrijd in competitieverband thuis tegen Advendo’57 . De titelkandidaat had het in Hattem uiterst lastig en mocht achteraf blij zijn met de 1-1 eindstand. In de navolgende weken won Hatto Heim in vriendschappelijk verband met 2-1 van ’t Harde en ging het met 1-3 onderuit tegen SVI. De ploeg van de vertrekkende trainer Bulent Akar staat met twaalf punten uit dertien wedstrijden op een tiende plaats, één punt voor nummer elf Stroe en zes punten voor hekkensluiter Swift ’64. Volgende week wacht voor de Hatto Heim het degradatieduel uit bij concurrent Stroe.

BAS en Hatto Heim kwamen elkaar in het verleden pas vier keer tegen. In het seizoen 1998/1999 namen de ploegen het voor het eerst tegen elkaar op in competitieverband(tweemaal verlies voor BAS), waarna er nog een vriendschappelijke ontmoeting volgde in het seizoen 2003/2004(1-1). De laatste ontmoeting dateert van eerder dit seizoen, toen BAS op De Schelp geen kind had aan Hatto Heim. Bij de rust stond het vlaggenschip door doelpunten van Mark Schaap(2x), Stefan Tolhoek en Robby Bartels al met 4-0 voor, waarna het gas er af ging en Hatto Heim in het tweede bedrijf nog eenmaal mocht scoren: 4-1.

De krachtmeting in Hattem is een wedstrijd van uitersten. BAS wil uiteraard zo lang mogelijk koploper blijven in ‘3B’en moet daarvoor simpelweg winnen om er een nieuwe week als lijstaanvoerder aan vast te plakken. Hatto Heim wil uiteraard wegblijven van de twee onderste plekken, in die strijd is elk punt mooi meegenomen. Met de uitwedstrijd tegen Stroe voor de deur, zal de Hattemse ploeg vast en zeker vertrouwen willen ‘tanken’ in de komende ontmoeting met BAS. De wedstrijd op Sportpark ’t Achterveen begint zaterdag om 14.30 uur en staat onder leiding van Dhr. Jansen.

Fijne wedstrijd!

BAS Voetbal Biddinghuizen
Kantine "Het Bastion"
Sportpark "De Schelp"
Sportlaan 36
8256 CE Biddinghuizen
tel. 0321-331943

Privacy Policy voor leden

© 2001 - 2022 - BAS Voetbal Biddinghuizen
Realisatie: Internetcommissie
Sybit | Software op Maat