BAS Voetbal De Parel van de Polder

BAS 1-Glind De 1

4 - 1 (2 - 0)

Competitie, zaterdag 6 april 2013 (:)
De Schelp Biddinghuizen

Misstap Advendo brengt BAS aan kop

zondag 7 april 2013
Misstap Advendo brengt BAS aan kop

Was er vorige week nog enige teleurstelling over het verspelen van de koppositie op bezoek bij concurrent Advendo ’57, is na zaterdagmiddag alles voor BAS weer anders. De Biddinghuizense ploeg won zelf gemakkelijk met 4-1 van De Glind, terwijl het de drie overige titelkandidaten punten zag verspelen. Hierdoor is BAS na een week afwezigheid alweer terug aan kop in de derde klasse B.

‘Feit is wel dat BAS een jonge ploeg heeft, een jonge ploeg die zichzelf moet oprichten. Lukt dat laatste, dan hoeven de titeldromen nog echt niet in de spreekwoordelijke vriezer’, zo viel te lezen in het verslag van vorige week. En zo geschiedde. BAS richtte zich zaterdagmiddag tegen De Glind op en blies door resultaten elders de titeldromen zelfs nieuw leven in. Stuivertje wisselen aan kop van de derde klasse B, want Advendo kwam tegen EFC ’58 niet verder dan 1-1, waardoor BAS opnieuw de lijstaanvoerder is.Heel moeilijk had BAS het zaterdag niet met De Glind. De ploeg speelde niet haar beste voetbal, maar speelde geconcentreerd en volwassen genoeg om een duidelijke overwinning over de streep te trekken. Jeroen Boshuizen leek na zes minuten de score al te openen, maar de leidsman zag niet dat de inzet van de middenvelder via de lat achter de lijn stuiterde. BAS was duidelijk sterker, creëerde echter geen grote kansen, maar kwam ook niet in de problemen. Keeper Westdijk moest in de eerste helft maar eenmaal handelend optreden, even later zag de doelman dat middenvelder Mark Schaap het verschil maakte. Eerst promoveerde Schaap een vrije trap van Luke van der Burg tot doelpunt, vier minuten later moest de doelman zijn meerdere erkennen in een droge knal van de nieuwe topscorer: 2-0.

Dat BAS niet alleen elf goede basisspelers heeft, bewees in het tweede bedrijf de ingevallen Danny Mol. In de rust verving hij collega-spits Freddy Doppenberg, die net na de rust zag hoe Mol de stand koelbloedig naar 3-0 bracht. Diezelfde Mol tilde, nadat De Glind nog terug was gekomen tot 3-1, een kwartier voor tijd de score nog naar 4-1, waar het zaterdagmiddag bij bleef. Een o,zo belangrijke zege, zeker gezien de resultaten elders. Trainer John Kamphuis was na afloop dan ook meer dan tevreden. “Dit was een degelijke overwinning. We hebben geconcentreerd en met veel energie gespeeld, de uitvoering kon alleen wel beter. Desalniettemin ben ik happy met deze zege.”BAS is na een week dus weer koploper in 3B. Advendo volgt op een punt, terwijl ook Zeewolde en Terschuurse Boys zaterdag punten lieten liggen. Zeewolde pakte uit een punt tegen SEH en staat nu derde, terwijl Terschuurse Boys door een thuisnederlaag wegzakte naar een vierde plaats. De achterstand op BAS bedraagt respectievelijk vijf en zes punten. Volgende week neemt BAS het uit om 14.30 uur op tegen EFC ´58, terwijl er in Zeewolde de belangrijke ontmoeting tussen Zeewolde en Advendo op het programma staat.

Nog drie finales te gaan!

Resterend programma top drie

BAS
13-apr EFC '58(uit)
27-apr Zeewolde(thuis)
4-mei Stroe(uit)

Advendo '57
13-apr Zeewolde(uit)
27-apr Stroe(thuis)
4-mei Terschuurse Boys(uit)

Zeewolde
13-apr Advendo '57(thuis)
27-apr BAS(uit)
4-mei DSV '61(thuis)

Wouter Foppen
foto's: talpafotografie.nl

Balsponsor deze wedstrijd was: GrontmijJeugdspelers van de week waren deze wedstrijd:

Mohammed Hussein

Abdel El Achak

Doelpunten BAS:
NaamDoelpunten
Danny Mol2
Mark Schaap2
BAS Voetbal Biddinghuizen
Kantine "Het Bastion"
Sportpark "De Schelp"
Sportlaan 36
8256 CE Biddinghuizen
tel. 0321-331943

Privacy Policy voor leden

© 2001 - 2022 - BAS Voetbal Biddinghuizen
Realisatie: Internetcommissie
Sybit | Software op Maat