BAS Voetbal De Parel van de Polder

BAS Kampioen!

zaterdag 4 mei 2013
BAS Kampioen!

Het vlaggenschip van BAS Voetbal heeft een unieke prestatie neergezet. Het team is vanmiddag kampioen geworden en promoveert naar de Tweede Klasse!

Concurrent Advendo maakte het niet lang spannend. Al na 10 minuten keken zij tegen een 3-0 achterstand aan bij Terschuurse Boys. Hoewel het vlak voor rust 3-1 werd, liet Terschuurse Boys er geen twijfel over bestaan. Uit een counter zetten de thuisploeg de eindstand van 4-1 op het bord.

Maar BAS maakte het zelf in stijl af. Het won zelf met 0-1 in Stroe door een doelpunt van Corné op 't Hof.

Het was een lange BAS-dag: BAS 2 speelde om 12 uur ook tegen Stroe. Zowel BAS 2 als Stroe 2 moesten winnen om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Er stond dus veel spanning op deze wedstrijd, en Stroe nam halverwege de eerste helft de leiding. Op slag van rust tikte Wouter Foppen een lage voorzet van Jeroen Tolhoek binnen, en in dezelfde actie brak Wouter zijn enkel na een botsing met de keeper. Hij werd uiteindelijk naar het ziekenhuis in Harderwijk vervoerd.

De spelers van BAS 2 wilden door, en met flinke vertraging werd met de 2e helft begonnen. Invaller Gerjan Westerhof scoorde al snel de 1–2, en Stroe leek rijp voor de sloop, maar enkele aardige kansen werden niet benut. Stroe bleef zo in de wedstrijd, scoorde zelfs 2-2 en met een kopbal 10 minuten voor tijd ook 3-2. Maar BAS 2 rechtte nog eenmaal de rug, Iven scoorde na veel gekap de 3-3 en invaller Theo Burgers werd in blessuretijd de matchwinnaar. Droevenis bij Stroe 2 en blijdschap bij BAS 2, dat als 10e eindigt en nu P/D-wedstrijden moet spelen.

Door de beenbreuk van Wouter begon de wedstrijd van BAS 1 een kwartier te laat. Bij de vele meegereisde supporters was er toen al feeststemming, want concurrent Advendo stond toen al met 3-0 achter bij Terschuurse Boys. BAS 1 begon furieus, en scoorde al snel via Stefan Tolhoek, die een hoekschop bij de eerste paal verlengde. Maar de keeper was onheus bejegend volgens de scheidsrechter. Het bleef dus 0-0, Stroe beet van zich af en raakte de paal, waarna Bas Suidgeest nog kon wegroeien. Halverwege de eerste helft scoorde BAS de 0-1. Mooie pass van Robby Bartelds in de loop van Corne op 't Hof, en die haalde hard uit.

Na rust kreeg Stroe nog een grote kans, maar die bal werd vakkundig naast gekeken door Sander Westdijk. Invaller Leroy Staring verscheen ook nog alleen voor de keeper, maar gescoord werd er niet meer. Maar het feest bij het legioen was er niet minder om, al ver voor het laatste fluitsignaal was al duidelijk dat de titel binnen was. En ook Stroe vond het best: concurrent SEH verloor van Swift, waardoor Stroe zeker was van handhaving.

Bloemen, en de schaal uit handen van erelid Cor Neleman en voorzitter Huib van Os. Het clublied klonk over het veld, veel blijdschap en mooie, rode kampioensshirtjes maakte het fraaie tafereel compleet. Na 21 jaar weer een kampioenschap en voor het eerst naar de 2e klasse: KLASSE!

Felicitaties
U kunt uw felicitaties posten op een speciale Kampioenswebsite: www.bas1kampioen.nl.Vanavond wordt de selectie gehuldigd in het eigen Bastion. Het feest met Zeldzaam begint om ca 20.30 uur.
Rond 20:15 - 20:30 verzamelen bij de Sportlaan voor het binnenhalen van de selectie! Tot dan!

Via deze weg feliciteren wij de kersverse helden.

Internetcommissie BAS Voetbal

BAS Voetbal Biddinghuizen
Kantine "Het Bastion"
Sportpark "De Schelp"
Sportlaan 36
8256 CE Biddinghuizen
tel. 0321-331943
© 2001 - 2022 - BAS Voetbal Biddinghuizen
Realisatie: Internetcommissie
Sybit | Software op Maat