BAS Voetbal De Parel van de Polder

Urk JO15-4 - BAS JO15-2

2 - 4 (1 - 1)

Beker
Zaterdag 9 september 2023 (12:15)
Za. 9-9-2023 (12:15)
Sportpark De Vormt Vormtweg 7 B Urk

Een spannend verhaal

zaterdag 9 september 2023

De mist trok langzaam over het IJsselmeer. Naast ons kon je alleen nog de wieken van de windmolen om 5 seconden zien. We konden geen kant meer. Met elke minuut dat we daar waren leek het einde steeds dichterbij te komen. Marc vond het voor vertrek al te spannend om mee te gaan. Gelukkig ging de brug alweer gauw open en konden we onze weg vervolgen naar Urk.

Na een korte warming-up konden we aan de wedstrijd beginnen. Urk 15-4 had afgelopen dinsdag met 12-2 verloren van Swift en wij dachten er snel overheen te kunnen lopen. Gelukkig kwamen we al snel weer met beide benen op de grond te staan toen Urk de 1-0 binnen tikte na slordig voetbal van onze kant. Urk speelde voor een al te bekende opstelling. In de drinkpauze werd de opstelling iets bijgespijkerd en kwam Niek centraal achterin te staan met Tim en Kai kwam op het middenveld. Al snel na de drinkpauze ziet Krijn Celina vrijstaan en zij schiet de gelijkmaker binnen. Het is een warme middag op Urk en met 15 man kan er lekker worden doorgewisseld.

Na de rust scoort Celina haar tweede van de middag op aangeven van Mehmet. Ze weet net met de punt van haar schoen de bal binnen te tikken. Tim denkt wat Mehmet kan, kan ik ook en hij vindt Joost aan rechterkant van het veld die vervolgens naar het goal dribbelt om te scoren. Nog geen minuut later staat het 1-3. Wel leuk om te vertellen is dat Mehmet en Tim allebei dezelfde kapper hebben. Deze kapper knipt 2 verschillende kapsels kort en heel kort.

Het wordt de laatste 10 minuten pas echt spannend er komt een beer van een vent het veld ingelopen. Zo'n grote Urkse jongen die doordeweeks zijn vader helpt in de visserij. Achterin wordt er hard gewerkt en Tim kopt een paar ballen weg met z'n kale knikker. Urk wordt steeds gevaarlijker en krijgt een penalty na een harde tackle van Tim. Dylano duikt naar de verkeerde hoek 2-3. De laatste minuten lijken uren te duren langs de lijn. Urk is hard opzoek naar de aansluitingstreffer en het blijft spoken voor het doel van BAS. We komen er enkele keren uit met leuke combinaties langs de linkerzijde maar het is niet genoeg voor een treffer. Urk blijft de druk opvoeren en het blijft spannend tot in de laatste minuut. Joost komt vanaf rechts en geeft de bal voor en vliegt over de spelers heen. Niek weet de bal te controleren en met een handige beweging weet hij balbezit te behouden. Krijn vraagt de bal en schiet de bal in één keer op doel. De keeper die iets te ver voor zijn lijn staat ziet door het zonlicht de bal niet aankomen. Hij kan de bal nog maar net met zijn vingers raken maar het is niet genoeg en het is een doelpunt. 2-4 wat een verlossing en zoals elk goed verhaal is dit weer een prachtig einde.

Volgend weekend spelen we thuis tegen koploper Swift.

Lars Dodde

Doelpunten BAS:
NaamDoelpunten
Celina Kiestra2
Joost Lucassen1
Krijn Oerlemans1
statistieken worden geladen..........
BAS Voetbal Biddinghuizen
Kantine "Het Bastion"
Sportpark "De Schelp"
Sportlaan 36
8256 CE Biddinghuizen
tel. 0321-331943

Privacy Policy voor leden

© 2001 - 2024 - BAS Voetbal Biddinghuizen