BAS Voetbal De Parel van de Polder

Opnieuw erop of eronder voor BAS 1

dinsdag 16 mei 2023
Opnieuw erop of eronder voor BAS 1

Het eerste elftal van BAS speelt aanstaande zaterdag de laatste competitiewedstrijd tegen SV Prins Bernhard, de nummer 10 van de ranglijst. BAS staat op een 5e plek. Door winst op Prins Bernhard heeft BAS 40 punten en is dan veilig voor klasse behoud in de vierde klasse. Met verlies blijven de punten onveranderd (37) en bij gelijkspel worden het 38 punten. Bij winst kan er nog sprake zijn van nacompetitie. Bij verlies kan degradatie nog aan de orde zijn. In beide gevallen zijn de uitslagen van de overige wedstrijden van deze laatste competitiedag bepalend.

Er zijn meerdere scenario’s, maar het staat als een paal boven water dat het vlaggenschip van BAS Voetbal haar grootste en belangrijkste opdracht van dit seizoen heeft en dat is winnen. Daar kunnen ze alle support bij gebruiken, dus het bestuur roept iedereen op om met zoveel mogelijk mensen langs de lijnen van het hoofdveld te staan om de spelers van BAS aan te moedigen.

Diverse scenario’s
De uitslagen van de andere wedstrijden deze speeldag kunnen een enorme invloed hebben op de eindpositie voor BAS Voetbal. Er zijn diverse scenario’s en combinaties mogelijk.

Op plaats 6 staat WZC Wapenveld met op dit moment 36 punten. Als zij de wedstrijd tegen ZVV ‘56 winnen komen er drie punten bij en gaan ze naar 39 punten. Bij een overwinning van Prins Bernhard in Biddinghuizen, dan staat WZC boven BAS. Bij een gelijkspel in Wezep komen ze op hetzelfde aantal punten als BAS, maar heeft BAS een beter doelsaldo.

En alsof het zo expres is gepland, de huidige nummers 7 en 8 moeten ook tegen elkaar. Hulshorst – Veluwse Boys, beide 35 punten, zal worden gespeeld in Hulshorst. Bij winst van één van de twee clubs komt er één op 38 punten en komen dan gelijk met BAS te staan (bij een gelijkspel in Biddinghuizen) of zelfs boven BAS, als Prins Bernhard wint.

Op het programma staat ook Apeldoornse Boys - SEH. In Apeldoorn speelt de nummer 2 tegen de nummer 4. Apeldoornse Boys moet winnen om nog kans te maken op het kampioenschap. Maar ook voor SEH is winst belangrijk. Dit omdat de wedstrijden van BAS, WZC en de Veluwe Boys/Hulshorst van invloed kunnen zijn op de eindpositie voor de club uit Heerde. De huidige koploper, ’t Harde, heeft 45 punten en speelt tegen de nummer 11, Noord Veluwe Boys.

Kortom, het is opnieuw erop of eronder voor het eerste elftal van BAS Voetbal. Alle support en steun is welkom. Zaterdag om 14.30 uur is de aftrap op Sportpark de Schelp in Biddinghuizen.

BAS Voetbal Biddinghuizen
Kantine "Het Bastion"
Sportpark "De Schelp"
Sportlaan 36
8256 CE Biddinghuizen
tel. 0321-331943

Privacy Policy voor leden

© 2001 - 2024 - BAS Voetbal Biddinghuizen